• Freja

    sprit??vad göra?

    Dricker han ofta eller rör hans överkonsumtion endast nyår?

    /F :)

  • Freja

    Det är klart mer problematiskt om hans drickande rör fler dagar än "bara" t ex nyår.

    Mitt förslag är att du, när ni är nyktra bägge två och en "överkonsumtionsdag" inte ligger så nära i tiden, lugnt och sansat talar om för honom vad du tycker om hans sätt att dricka alkohol.

    Det är verkligen svårt att ge råd om alkoholrelaterade problem eftersom det är svårt att avgöra vidden av drickandet. Vad jag förstår av ditt inlägg så är han inte otrevlig när han dricker, och han dricker inte varje helg/ofta.

    Han verkar helt enkelt inte ha "spärren" som säger när det är nog. Jag tycker att det är bra av dig att vara ansvarsfull gentemot hans barn, alkohol hör inte samman med barn, och det är en punkt jag tycker att du skall trycka på när ni resonerar om saken.
    Eftersom ni har den uppdelningen (2v mamma - 2v pappa) så är det inte märkligare än att bestämma att "barnveckorna" råder vita veckor. Det löser ju inte frågan om hans överkonsumtion, men det kan vara en början.

    Å andra sidan ser jag att du har ställt ett ultimatum om hans drickande.
    Den delen av ditt inlägg tyder på att hans drickande tangerar (eller är) ett osunt förhållningssätt till alkohol i allmänhet och alltså inte bara att han dricker för mycket när han väl dricker.
    I sådana fall tycker jag att du ska stå vid ditt ord, samtidigt som du försöker hjälpa honom med professionell hjälp. Kontakta en kurator eller AA, som kan hjälpa honom, men glöm inte bort att tala med barnens mor så att hon förstår vad som pågår.
    För att hjälpa en människa med alkoholproblem gör man bäst i att låta den förstå att man menar allvar (vilket kan vara att man temporärt flyttar) men att man inte lämnar personen i sticket (ett särboförhållande där man träffas och hjälper till).

    Det finns naturligtvis en mängd olika vägar att gå. Detta var bara ett råd och jag hoppas att flera andra BT-are kan ge dig lite tips.

    /F :)

Svar på tråden sprit??vad göra?