• sop1

    Underlivsproblem

    Hej!
    Jag har/har haft liknande problem som du och vet hur jobbigt det kan vara! Jag vet ju inte om det är på samma sätt för dej men jag berättar lite om vad jag lärt mej o hoppas att du kan ha nytta av något!
    I somras fick jag diagnosen vestibulit och innan dess hade jag haft konstaterade svampproblem i flera år. Det tog tid att få det svart på vitt att jag hade svamp eftersom det kan vara svårt att upptäcka den, den kommer o går lite som den själv behagar. Därför är det jätteviktigt att du får komma och testa det när du verkligen har problem. Har du inte varit på en vulvamottagning (finns på välsorterade sjukhus) tycker jag att det är dit du ska söka dej! Där finns specialister på svamp o vestibulit. Mitt brinnande underliv visade sig vara vestibulit, efter att svampen var helt borta. Man vet ännu inte varför man får vastibulit. Det uppstår fel på nervbanorna så att nervändarna i ett visst område i underlivet signalerar smärta fast det inte finns något i huden eller något yttre som orsakar den. Smärtan gör att man spänner sej o får mer ont av muskler som drar ihop sej. (Inte lätt att ha sex då!) Vad jag vet har det provats ett antal metoder för att behandla, bl a operation. Den har inte haft särskilt bra effekt. Jag får behandla mej själv att lära mej kontrollera musklerna och att lånsamt lära om kroppen att beröring är skönt. Det finns smärtstillande salva som är en gudomlig hjälp! Till slut försvinner problemen men det går inte att säga hur lång tid det tar.
    För mej har det verkligen blivit mycket bättre o nu kan jag o min pojkvän, som haft en ängels förståelse, äntligen älska med varandra igen.
    Problem som dom här tär verkligen på ett förhållande så se till att prata med varandra om det. Det är i din kropp problemet bor men det blir även hans. Och stå på dej så att du får hjälp o blir tagen på allvar. Annars är det svårt att orka tro på sej själv till slut. Finns det ingen vulvamott där du bor kan du säkert få komma till en annan stads mott. Så funkar det i Umeå där jag bor.

    Lycka till o skriv igen om du vill veta mer!
    Kram
    /Sara

Svar på tråden Underlivsproblem