Inlägg från: Brud i rosa |Visa alla inlägg
  • Brud i rosa

    Presenter till sambons barn

    Sluta ge barnen så dyra presenter. Berätta att ni inte har den ekonomin och att ni hellre lägger pengarna på att träffa dem. Jag tror inte att de kommer hata er för att ni inte ger dem pengar.

    Självklart så har din sambo rätt. Ni lever ihop och ska därför dela på utgifterna. Men det behöver ju inte betyda att du ska godkänna så dyra presenter. Mina gifta föräldrar har säkert också diskuterat hur mycket vi barn ska få. Det är väl helt naturligt. Låt dig inte köras över, men var heller inte kompromisslös. Däremot så tycker jag så klart att har du valt att leva med den här mannen så har du valt att leva med hans barn också, så att sätta dig själv framför dem låter lite egoistiskt, om du däremot sätter både dig själv och din sambo före barnens dyra presenter så är det en annan sak tycker jag. Men att sätta sig själv framför att träffa sina barn låter inte som den bästa lösningen. Huvudsaken är ju att ni kan träffas. Kan inte din sambo åka själv och träffa barnen när sådant händer (inlägg 2004-03-24 23:13)? Bara för att du inte orkar, så måste väl ändå han kunna och vilja åka?

  • Brud i rosa

    Jag har inte sagt att du är egoistisk, jag har sagt att det _låter_ lite egoistiskt. Själklart ska du inte behöva avstå allt, speciellt inte för att de ska få dyra presenter. Jag håller med om att allt borde delas lika. Kanske något att sträva efter? Klart att det är en extrem situation, och jobbigt, annars skulle du väl inte skriva här? Kanske är det så att allt det här inte är värt pengarna. Fundera på om du hellre lägger pengarna på dig själv än på din sambo och dina barn. Kanske de rätta känslorna inte finns där. Om din sambo vägrar att betlaa mer av sin inkomst kanske det inte är värt att satsa mer på att bo ihop. Det spelar ju ingen roll hur kär man är, när man känner att man inte får lika mycket tillbaka som man själv ger tär det på kärleken.

    Men om problemet bara gäller att barnen vill ha dyra presenter -sluta att ge dem det, svårare än så är det ju inte.

    Vad säger din sambo? Jag tycker du ska fundera mer på vad din sambo tänker och säger och handlar. Han kanske har blivit lite för bekväm i ert förhållande? Lycka till med allt.

  • Brud i rosa

    Hans barn ska det ju stå, men lite är de dina också, även om de inte är biologiska så har ju du visst ansvar.

  • Brud i rosa

    2004-03-25 09:59 Ingbritt
    Jag kan säkert tillskrivas många mindre trevliga egenskaper men att vara svartsjuk tillhör inte av av dessa.

    Om du är besviken på din pappa kan du väl inte spy galla över min sambos handlande för det. Fråga din mamma varför hon inte lyckades behålla din far.

  • Brud i rosa

    Förlåt, jag var otydlig. Sista meningen; Fråga din mamma varför hon inte lyckades behålla din far. Skrev du 2004-03-25 16:49. Angående det som EL skrev. Lade mig i lite, men det kanske jag ska sluta med?

  • Brud i rosa

    Det håller jag med om, speciellt om man är som jag och inte läser ordentligt alla gånger. Hoppas att allting reder ut sig.

  • Brud i rosa

    Men för i h.....e.

    Ingbritt, nu är du bara arg och oresonlig i mina ögon. Om alla män tog sitt ansvar skulle antagligen dessa barn prestera mer, dvs de män som lägger allt ansvar på att mamman får uppfostra barnen. Och nej jag ser inte läxläsningen som en särskilt stor del. Och jag tycker faktiskt inte att din sambo verkar ha tagit tillräckligt med ansvar, om det är för att han är för snäll mot sitt ex eller inte vet jag inte.

  • Brud i rosa

    Rycker i Cookie Dough. Vakna! Kom hit och diskutera istället. Mycket roligare.

Svar på tråden Presenter till sambons barn