• Ingbritt

    Presenter till sambons barn

    Jag måste få skriva av mig lite....hoppas ni orkar läsa.

    Min sambo och jag har varit tillsammans i fyra år. Han har fyra barn sedan tidigare. Barnen är 8 11 16 och 18 år gamla.

    Eftersom han betalar fullt underhåll för barnen och har skulder sedan äktenskapet så betalar jag mer av vårt gemensamma.
    Det gör jag frivilligt. Min sambo får ensam betala resorna både när han hälsar på dem eller dom kommer hit varje månad. Mamman vill inte bidra trots att hon numera är omgift och har det ekonomiskt bra.

    När vi är där (en resa på 80 mil t o r) varje månad, måste han betala hotellrum för alla för att ha någonstans att vara när vi träffar dom.... Som ni förstår kostar det jättemycket...

    Men vad som är jobbigt är att barnen kräver att få "dyra" julklappar och födelsepresenter av oss båda.

    De två äldsta vill altid ha pengar både av sin pappa av mig. om dom inte får minst 4-500 kronor av oss var varje gång så skäller dom på sin "snåla" pappa. I praktiken blir det jag som får betala och jag vill inte längre betala en enda krona.....vi har pratat om det men han tycker att nu när vi lever tillsammans så skall vi dela på utgifterna...gör jag rätt att jag protesterar.......jag måste faktiskt avstå från egna saker för att ge hans barn.......nåt är fel känns det som

  • Svar på tråden Presenter till sambons barn
  • Ingbritt

    Tack för alla era synpunkter. Jag skall försöka förklara lite mer. Denna pappa bryr sig väldigt mycket om sina barn. Trots att han flyttat så långt i från dem. Han gör så gott han kan utifrån rådande villkor. Ringer och hjälper dem med läxor bland annat

    Han lämnande nästan allt i deras gemensamma hem för att inte barnens invanda miljö skulle skadas ytterligare. Hans ekonomi är dålig pga att de hade avbetalningar på olika saker. Han har skulder på dessa fortfarande. Det blir bättre om ett par år. Han betalar fullt underhåll eftersom man inte tar hänsyn till skulder. Därför levde han på existensminimum tidigare.
    I en annan tråd har många haft synpunkter på att han flyttat så långt ifrån barnen. Men frågan är om man skall begära att han skulle ha levt ensam till den minste blev myndig. Mamman gifta snabbt om sig med en karl med fyra egna barn.

    Jag pendlade dit varannan helg i två år och jag orkade inte längre då min gammal mamma blev allt sämre och jag var nära att knäckas av oro och stress.
    Ä

    Men vi hade kunnat avstå från vår kärlek. Ingen hade blivit lycklig., och absolut inte barnen. Hans barn känner troligtvis pappas kärlek minst lika mycket som många barn som bor med sina föräldrar. Jag blir ledsen när en del ser honom som en cynisk och egoistisk pappa. När jag vet att det inte är så..

    Jag betalar mer för vårt boende eftersom vi bor i mitt hus och jag ensam betalar skatt och villaförsäkring samt om något går sönder. Jag har inga lån. Vi delar på övriga kostnader, olja, el vatten etc. och naturligtvis även mat mm.

    Så långt är allt ok. Men eftersom hans kostnader för barnen tar så mycket av hans inkomst så betalar jag även för tidningsprenumeration, telefon, bredband (Han ringer mest) Jag tycker detta är ok också.

    Men det är resten jag inte klarar av.. Han har ingen bil så vi använder min bil till alla resor. Jag betalar bensin nästan jämt. Han betalar hotellrummen och matten till barnen när vi är där. Men barnen tigger. Pengar varje gång

    18-åriga flickan till exempel vill ha pengar till smink och nya kläder av mig. Jag har ingen anledning att betala henens smink och kläder. Till dig som tycker att det är min skyldighet att betala lika mycket för hans barn som han gör. Vad menar du egentligen. Är det inte flickans föräldrar som skall står för henens kläder smink bio etc.

    Jag valde denne man för att jag älskar honom, javisst. Men jag anser inte att jag är skyldig att av min inkomst ge mellan 1000-15000 kronor direkt till hans barn varje månad. Plus att jag offra min bil varje månad.. Den slits ner väldigt snabbt av detta. När bilen skall servas är det jag ensam som betalar det Tycker du att jag skall avstå från egna kläder böcker och saker till hemmet och i första hand ge saker till hans barn?

  • Ingbritt

    Electric lady

    Enligt bestämmelserna ska föräldarna dela på resekostnaderna. Men FK har inga bifogenhet att driva in pengarna.

    Enligt statistik så är det vanligare att mammorna flyttar med barnen än att papporna flyttar till annan ort

    Men mammorna delar sällan på kostnaderna ändå

    Till Carom

    Du kan inte jämföra den sitation jag är i och din syster. Läs mitt långa inlägg

  • Ingbritt

    Tack Emy, BebbyBoop, Mimmymus och övriga som stöttar mig. Jag orkar ta itu med mitt problem nu.

  • Ingbritt

    Tll Carom

    Det handlar inte om ett fåtal presenter. Det handlar om fyra barn som vill ha pengar av mig varje månad plus fördelsdagar plus jular.......

    Han delar inte mina bilkostnader, service, lagning mm. han delar inte min fastighetsskatt, villaförsäkring, tidningspren telefon, bredband

    För övrigt så lever jag sedan 2 år tillbaka på studielån coh ska så göra ett par år. På dessa knappt 7 000 kronor kan jag inte försörja hans barn.

    Jag ville undvika att dra in barnens mor i den här diskussionen. Men hon har en bruttoinkomst på 27 000 plus att hennes nye man tjänar ännu mer. Därför anser jag verkligen inte att JAG HAR NÅGON SKYLDIGHET ALLS GENTEMOT BARNEN.

    Du får gärna förklara vad du menar.

  • Ingbritt

    Till er alla vill jag säga att när vi kommer till barnens mamma för att träffa barnen så släpper hon inte ens in i köket, Vi får stå i hallen och vänta til dom har klätt på sig......Vi har inte en enda gång blivit bjuda på kaffe.

  • Ingbritt

    electik lady

    Det var inget lätt beslut att bestämma vart vi skulle bo. Jag hade flera personliga skäl till varför inte jag kunde flytta. Vi övervägde att göra slut. Men det hade gynnat inte hans barn ett dugg. En psyksiskt nerbryten far är ingen bra far. Vi är inte utbytbara. Du kanske tänker att han kunde ha bytt till en kvinna på sin hemort. Men vi älskar varandra och han bryr sig mer om sina barn än många som bor med barnen.Han hjälper dem med läxor flera gånger i veckan. Barnens mor skiter i hur det går för dem i skolan
    Läser du inte vad jag skrivit?.

    Jag betalar ALLT MITT PRIVATA. JAG BETALAR EN HEL DEL AV VÅRT GEMENSAMMA. JAG BETALAR RESORNA TILL HANS BARN.

    Jag frågar dig elextric lady. Av vilken anledning skall jag betala kläder smink. bio etc åt hans 18-årigna dotter. Av vilken anledning ska jag ge de yngre barnen godis, leksaker, osv VARJE MÅNAD. DET ÄR INTE MIN SKYLDIGHET

  • Ingbritt

    ELECTRIC LADY

    Om du får barn med din man och ni skiljer er efter några år. ´Ditt X skaffar en ny kvinna. Ska den kvinnan varje månad ge DINA barn beroende på ålder godis, leksaker, kläder ridgrejer, sportutrustning, smink, kläder etc. Det är väl DIN skyldighet att försörja dina barn, inta andra kvinnor.

  • Ingbritt

    Gun

    Tycker du att det är MIN SKYLDIGHET att försörja en annan kvinnas barn?

    Har man skaffat barn kan man inte begära att någon annan ska bidra till försörjningen

  • Ingbritt

    Tack igen alla som skrivit. Jag vet att jag utsatte mig för både positiva och negativa kommentarer när jag skrev här i forumet. Men det var ju också meningen. Jag ville få höra andras synpunkter.

    Jag vill gärna svara på allas inlägg. Men det blir lite tidsödande.

    Att barnen tigger är nog en speciell histora. Men skälet till att jag varit så generös är att jag velat stötta min sambo,

    Men det har nu alltså gått för långt. Vi har diskuterat det varje dag de sista två veckorna. Han har också läst alla inlägg här. Sedan några timmar är han tystlåten. Jag tror att han fått en tankeställare

Svar på tråden Presenter till sambons barn