Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Någon fler som vill ha barn, NU!!??

    Nej jag vill inte ha barn NU.... Jag vill ha barn för minst 5 år sedan *s* Men det har inte blivit nåt, än, men vi väntar barnbesked från Indien typ när som helst....

    Livet går inte alltid att planera, på gott och ont. Barn är en sådan sak som är svårt att planera... Man vill vänta tills man har de rätta förutsättningarna mognadsmässigt, ekonomiskt osv, och när man väl har nått dit så är det inte alltid kroppen lyder. Jag önskar er alla lycka till i ert barnskapande och föräldraskap!!

  • Jennie med ie

    Ägglossningen inträffar normalt ca 14 dagar FÖRE man får mens.... Dvs senare i cykeln ju längre den är. 12-16 dagar före mens räknas som "normalt", ytterligare variationer kan förekomma, men ca 14 dagar före är alltså vanligast.

    Allra störst chans att bli gravid har man efter s*mlag dagen före ägglossningen eller samma dag. Men spermierna kan normalt ligga och vänta in ägget i ca 3 dygn, och i gynnsamma men sällsynta fall ända upp emot en vecka. Så s*mlag ganska långt före ägglossningen kan leda till graviditet, men normalt inte senare än 1 dygn efter ägglossningen för då är inte ägget befruktningsdugligt längre.

Svar på tråden Någon fler som vill ha barn, NU!!??