• EmmaPemma

    Traditionella könsroller (långt)

    Lycklig?:
    Oj, det låter som en jobbig situation!
    Lata karlar är inte precis vad vi tjejer behöver när vi kommer efter en hel arbetsdag *suck*.
    Sätt er ned och prata igenom situationen. Det är bättre att ta tjuren vid hornen och verkligen förklara hur jobbigt det är och att du inte orkar med detta längre. Om han älskar dig så borde han förstå och vilja att du får "avlastning". Han vill väl inte att du blir totalt utbränd hoppas jag!
    Kan ni göra upp ett städ/disk/mat/tvättschema - där det tydligt framgår vem som gör vad? Att hela tiden behöva gå och småtjata kommer antagligen inte hjälpa (och det gör ju bara att du känner dig ännu mer frustrerad). Jag tycker absolut inte att du skall finna dig i situationen - men ni måste förändra den så den passar er båda. Det skall inte behöva vara så att den ena parten behöver "tjata" på den andra.
    En sak som jag tycker är bra är att man har olika "ansvarsområden" t ex han sköter maten och du sköter tvätten eller tvärtom. Det absolut värsta man kan göra är att börja stryka sin karls tvätt - detta SKALL han göra själv! Gör det inte för lätt för honom. Fundera igenom vad du "gör för honom" som du kan sluta med (du är inte hans betjänt).

    Hoppas att mitt inlägg inte lät alltför "hårt". Men jag är van vid att man gör hälften var, utan att ngn gnäller (så jag är väldigt inställd på att det är så det skall vara).

  • EmmaPemma

    Lycklig?:
    det är bra att du ser på situationen så seriöst! Då har du/ni goda chanser att förändra på er!

Svar på tråden Traditionella könsroller (långt)