• cilla

    Traditionella könsroller (långt)

    Har ni sett fruarna från Stepford. Män i en liten stad gör om sina fruar till helnöjda, dammtorkande, mansdyrkarna sexbomber. Hela filmen bygger på hur idealkvinnan för mansgrisar skulle se ut och vara.

  • cilla

    Stina S
    Filmen för den är precis som du säger, rätt kass faktiskt. Sensmoralen är mystiskt nog också som du säger, fast hela filmen ska få en att tycka att ojämställdhet är fel.

    Det jag tyckte var intressant som har med tråden att göra är att kvinnorna i filmen görs om till städande, hemfixande, nöjda, hemmafruar. Grejen är att männen har skapat en idealkvinna och hon gör fint i hemmet, inte en dammgnutta finns. Om nu den traditionella mansbilden är att inte se damm eller skit, varför är då idealhemmet så rent?

    Naturligtvis är Stepfordmännen överdrivna och ingen här har säkert inte en sådan man.

  • cilla

    Håller med Scarlett! Män ska inte ursäktas med att de inte kan och inte ser. Konstigt nog har patriarkatet lyckats att skuldbelägga kvinnorna för vad männen gör och inte gör. Som om vår roll skulle vara att uppfostra män, män som dessutom, efter att ha blivit uppfostrade, ska ha mest inflytande i världen.

Svar på tråden Traditionella könsroller (långt)