Inlägg från: Galenpanna |Visa alla inlägg
  • Galenpanna

    Tips mot svartsjuka?

    Bara för att klargöra en sak, jag brukar med jämna mellanrum radera mina samtalslistor i mob. bara för att rensa helt enkelt - han kan göra likaså. Behöver alltså inte vara för att han försöker dölja något.

    Det finns ett taletsätt "som man känner sig själv känner man andra" och det ligger liiite i det. Är DU kanske rädd att du skulle hitta på något dumt mot din pojkvän? Och överför din rädsla på honom?
    När man älskar finnes ju alltid risken att bli sviken & besviken. Visst finns det en chans att han/hon skulle kunna vara otrogna men de allra flesta kör nog ett schysst spel! Och å andra sidan, OM han skulle vara otrogen - spelar det någon roll? Då är han ju inte mycket att ha! Bättre att få reda på det förr än senare resonerar jag.
    Brukar tänka (när mina svartsjukemonster sätter in) att det finns så många andra så om "min" kille skulle välja att vara otrogen så förtjänade han inte min kärlek och då förtjänar inte han min sorg! Men det är ibland lättare sagt än gjort...

    Har du varit utsatt för otrohet någon gång?
    Det svider kan jag säga men det går över och efteråt är man på någon konstig vänster tacksam att det skedde då för man har möjlighet att gå vidare, hitta bättre.

    Men ett litet varnande finger, låt bli hans mobil, hans meddelande och datorn - det är hans privata sfär precis som du behöver din ifred, behöver han sin!
    Hur "glad" hade du blivit om du upptäckte att han kollade upp dig??? Du måste helt enkelt våga lita på honom.
    Den dagen då du svarar i telefon och det inte är någon där, eller när han inte kommer hem på natten och ej går att få tag på, svarar svävande om vart han befunnit sig och allmänt drar sig ifrån dig DÅ kan du konfrontera honom, när det så att säga finns något att gå på. Men att rita fan på väggen gör ju bara förhållandet trist & grinigt i förskott.

    Lycka till sotis! Jag vet hur det känns men man måste rycka upp sig och våga lita på den andres ord annars har ni inte mycket att bygga på.
    Min kille idag är sotis, och det är jobbigt för MIG eftersom jag inte har något att dölja men känner att han gärna vill se att det finns något där. Vi pratar mycket om det och det blir bättre & bättre. Sén får man faktiskt lov att vara lite svartsjuk bara det inte tar överhanden.

    Många kramar från Lilla G

Svar på tråden Tips mot svartsjuka?