• amiore

    Tips mot svartsjuka?

    Jag undrar om det finns någon som känner igen sig och har några tips mot sin svartsjuka???
    Det är INTE så att jag går omkring och är sjukligt svartsjuk, förbjuder min sambo saker eller dylikt. Det är bara det att ibland liksom "anfaller" den mig och då vet jag inte vad jag ska göra. Kan t o m sjunka så lågt att jag "snokar" i gubbens mobil eller dator och då mår jag vanligtvis ännu sämre - både för att jag är så himla taskig som inkräktar på hans integritet och för att jag oftast går igång på något jag "hittar" som antagligen är helt oskyldigt (kan söka på ett nummer som visar sig vara vårt elbolag eller liknande..) Ibland är det något som "kan" vara värre - tex en gammal tjejkompis har hört av sig, han har varit inne på cafés hemsida eller dyl - och då kan jag helt plötsligt bli illamående och fantisera ihjäl mig...

    Som sagt - jag är inte en galning, detta händer bara någon gång ibland, vanligtvis när jag tex är mer känslig p g a pms, stress eller något. Och jag VET att det är MITT problem, inte hans. Men vad ska jag göra??????

    Har ett sånt här svartsjuke-anfall just idag, det är därför jag skriver. Fick ett ryck och kollade helt plötsligt hans mobil som låg framme och blir så FÖRBANNAD på mig själv efteråt. Hittade såklart ett nummer till ett gammalt strul/kompis han träffade på krogen i början av sommaren som det var längesen han såg - inte så konstigt att han tog hennes nummer då de pratade om "gamla tider" (kompistider hoppas jag!) Men sedan hade han även raderat sina "uppringda nummer" och då tänkte jag: "han VET att jag skulle snoka rätt vad det var, så han RADERADE numren för att DÖLJA att han har nåt på gång..."

    ÅHHH!! Blir så ARG på mig själv!!! Blir ju bara på dåligt humör, vilket märks inför sambon, vilket i sin tur gör att han blir irriterad, vilket I SIN TUR "bekräftar" mina "misstankar".

    Han säger att han älskar mig och när det gäller det där gamla strulet/kompisen sa han efter den där krogkvällen att han inte har några känslor kvar osv. Han säger så och jag nmåste lita på det. Skulle han ljuga och bedra mig är det ju egentligen INGET jag kan hindra eller göra något åt. Så vad tjänar det till att oroa mig? Det är mina förnufgtiga tankar. Men det KÄNNS inte så!!!

    Hur tänker ni?? Vad gör ni åt era svartsjukespöken?

    Tack för att ni orkade läsa!//ami

  • Svar på tråden Tips mot svartsjuka?
  • amiore

    Tack för svaret!

    Vet inte om han vet om att jag snokar.. Var värre förut med att "snoka" och då konfronterade jag väl honom mer, men mer utifrån som att jag kommit över något av misstag... Men nu händer det tack och lov väldigt sällan och nu säger jag inget - blir bara förbannad på mig själv och lovar mig att försöka att aldrig mer göra om det! För jag mår ju bara sämre av att snoka och vara misstänksam. Det spelar ingen roll om jag "hittar" något eller inte... fantasin skenar ju iväg ändå..

    Som jag sa innan. Har de här "svartsjuke-anfallen" bara periodvis och inte ständigt, vilket är skönt. Men det är OTROLIGT jobbigt när det väl kommer över mig.

    Återigen: finns det NÅGON som känner igen sig som är/har varit på detta vis och har några tips??? JÄTTETACKSAM FÖR SVAR!!

  • amiore

    I do:
    Jo, han vet om det.. och vi har pratat om det (har i allmänhet ett väldigt öppet och kommunikativt förhållande vilket jag verkligen uppskattar!) Men jag tror inte han riktigt fattar... Ungefär så här: Om jag säger att jag är osäker osv så tycker han mest att det är JOBBIGT. Han säger att han absolut inte kan förstå varför, "han säger ju att han älskar mig" osv. Om det var omvända roller får jag för mig att jag skulle tänka "nej, vad onödigt att han känner sig osäker, hmm.. vad kan jag göra mer för att han ska förstå hur mycket jag älskar och uppskattar honom.." Det är iallafall så JAG önskar att HAN skulle tänka/göra.

    Försöker nu inte lägga över någon skuld/ansvar på honom - vet fortfarande att det är JAG som måste jobba med mig själv - men jag tänker att han kanske kunde hjälpa mig och mötas lite på halva vägen.. Men, suck, även om vi pratar så tror jag inte riktigt detta är något tankesätt han anammar...

  • amiore

    Förresten: har inte varit utsatt för otrohet. har däremot en pappa jag aldrig kunnat "lita på"....

  • amiore

    Tack så mycket för era svar!
    Vad glad jag blev för att det kom några till idag...

    Nu har det gått två dar sedan jag skrev mitt inlägg och jag har tänkt en hel del. Har rannsakat mig själv och insett att mina svartsjukeanfall kommer i samband när jag känner mig riktigt låg och att DEN känslan i sin tur kommer regelbundet med jämna mellanrum... en gång i månaden närmare bestämt! Har börjat misstänka att jag kanske helt enkelt har PMS-besvär? Att det är därför jag blir så låg, inte har någon energi, avskyr alla i hela världen - inte minst mig själv - och målar fan på väggen.. och alltid ca 5 dagar innan mens...

    Jag vet också att jag INTE bör snoka och det ska jag verkligen SLUTA MED!! Det blir ju bara värre...

    Som någon sa... det handlar verkliegn om att VÅGA lita på någon annan och VÅGA lita på att allt ska bli bra. Min kille är ju en jättebra människa och jag uppskattar honom mycket. Det är nog mig själv jag kan gå "hårdast åt" och har de största kraven på..

    tack igen//ami

Svar på tråden Tips mot svartsjuka?