• Gravid

    Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o

    Ja, det här är INTE ett dugg roligt men vi är alltså gravida och väntar barn. Inte alls vad vi planerat eller tänkt oss och det känns som om jag svävar mellan himmel och helvete.

    Min sambo vill inte ha fler barn det har han gjort helt klart för mig, men han säger också att han ställer naturligtvis upp om det är så att jag beslutar mig för att behålla barnet.
    Så nu är det alltså upp till mig om jag vill behålla det här barnet eller inte.
    Det värsta är att jag egentligen INTE vill, jag har börjat plugga på högskolan och trivs väldigt bra med det. Att då bli "tvungen" att ta en paus ca 1 år och fortsätta sen känns inte heller så himmla jätte kul.
    Att göra abort är för mig egentligen helt uteslutet och det enbart pga. att jag har (i min ungdom) tre aborter i bagaget och det skulle kännas fruktansvärt att behöva genomgå en när man faktiskt är över 30 år och ska vara så pass ansvarsfull att man inte blir gravid mot sin vilja. Men nu blev vi det och det plågar mig fruktansvärt att behöva ta ett beslut om hur jag/vi ska göra.

    Är det kanske någon som har erfarenhet av aborter idag? Jag har precis kommit in i vecka 6 och vet att det nu finns något piller man tar och får då ett missfall och kan under tiden vara hemma. Eller är det bästa att kanske trots allt anpassa livet och ta ansvar över sitt handlande?

    /Ledsen och gravid

  • Svar på tråden Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o
  • Gravid

    Tack för era svar, det värmer att människor man aldrig träffat faktiskt tar sig tid och svarar!

    Jag har precis som många rådit mig till ringt kvinnokliniken och bett om en kuratorstid och vi ska faktiskt dit på torsdag. Det känns skönt att ha tagit det steget i alla fall, då kanske man kan få hjälp eller åtminstone insikt i mina egna känslor angående det här.

    Tackar ännu en gång och återkommer när jag tagit ett beslut.

Svar på tråden Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o