Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Adoption

    En bra sida där man kan hitta det mesta är nia.se

    Nej man kan inte välja barn. Man kan bara utifrån vissa ramar välja givarland. Vill man öka sannolikheten för ett barn som ser "svenskt" ut, varför man nu tycker det är viktigt, väljer man ju t ex inte Kina före Polen och inte Etiopen före Bulgarien. Men barn ser ju olika ut och de finns mörkhyade barn även i Polen likväl som de finns ljushyade i Colombia t ex.

    Polen är inte ett av de allra vanligaste adoptionsländerna för Sveriges del just nu, men det är inte heller ovanligt.

  • Jennie med ie

    ztar, nu upfattar jag i o f s Jennifers fråga just som en mer teoretisk fråga, inte som att hon själv vill adoptera ett barn som är så likt henne som möjligt.

    Men en del vill ha ett barn som är så likt dem att andra kan tro att det är deras egenfödda. En del tror att det är lättare för barnet att han eller hon tas får egenfött barn, medans de flesta i adoptionsvärlden menar att det inte är så. Kanske t o m tvätom, om adoptionen blir mer uppenbar så slipper barnet välja när h*n vill resp inte vill berätta att h*n är adopterad.

    Sen handlar det nog i en del fall om att man mer egoistiskt liksom vill kunna se sig själv i sitt barn liksom, men det kan ma göra ändå. Barn ärver ofta ens kroppsspråk, gester, tal osv även om de inte ärver hårfärg, ögonfärg och hudfärg.

    Lägger man stor vikt vid att barnet ska se ut som om det vore ens egenfödda blir man med få undantag inte godkänd som adoptivförälder.

  • Jennie med ie

    "Man får inte välja ett barn."
    Korrekt.

    "Man får ofta göra önskemål på barnetsålder och kön"
    Åldern syrs av medgivandeåldern.
    Kön kan man _sällan_ framföra önskemål om.

    "men sällan om barnets hemland."
    Jo. Man skickar sin ansöka till EN viss utlandskontakt i ett visst land. Dock är de få som kan välja helt fritt eftersom olka länder har olika krav på de som ska adoptera. Åldern på barnen från de respektive kontakterna ska också stämma med de medgivandeålder manhar. T ex 0-18 månader, 0 till ej fyllda 3 år osv.

  • Jennie med ie

    Lilac, så är det i alla fall nu och har varit ett bra tag. Det är en del saker som är förändrade sedan 70- och 80-talen, både vad gäller attityder och inställning och vad gäller regler och rutiner.

Svar på tråden Adoption