• *Blomman*

    ** Är du för eller emot abort?**

    Jag är helt klart för abort, det är upp till varje kvinna att bestämma om hon vill behålla barnet eller ej.
    Om jag blev gravid nu så skulle jag göra abort eftersom det finns inte en chans att jag skulle kunna ge ett barn det liv det förtjänar just nu.

    Jag tycker det är hemskt med abortmotståndare som påven och Bush. Hur många dör inte varje dag, pga dem, av illegala aborter eller förlossningar med dödlig utgång?

    Jorden är redan överbefolkad på vissa ställen, så om man vill adoptera så finns det hur miljoner barn som behöver föräldrar. Jag tror inte att många kvinnor skulle vilja föda ett oönskat barn och sedan adoptera bort det.

    Det var mina 5 cents.

  • *Blomman*

    K.C

    Självklart ska killen ha något att säga till om, men jag tycker ändå att det är tjejen som tar det slutgiltiga beslutet. Det är hon som ska bära på barnet i 9 månader.

  • *Blomman*

    Till abortmotståndarna:

    Om man nu inte vill bli gravid så måste man tillämpa det preventivmedel som är 100-procentigt; avhållsamhet, eftersom alla vet ju att inget annat preventivmedel är 100% säkert. Så enligt er borde jag inte ha sex alls eftersom jag absolut inte vill/kan bli gravid nu. Något som alla vet är att man mår bra av sex och det är en viktig del i en relation. Enligt ert resonemang måste man vara beredd på att bli gravid om man påbörjar en relation.

    Jag kan inte förstå hur ni kan säga att det är fel av tex. barn som blir gravida och gravida våldtäktsoffer att göra abort. För det första så ska barn få vara barn så länge som möjligt och något är fel (tycker jag) när ett barn har en sexuell relation. Barn är knappast redo för sex och minst av allt redo att bli förälder. Ska man rycka bort ungdomen från ett barn?
    Sen de som blir gravida pga våldtäkt, hur ska de kunna föda ett oönskat barn, vars far har förstört deras liv? Jag undrar om man verkligen kan älska ett sådant barn och om barnet får reda på händelsen, hur kommer han/hon må då?

    Som sagt, jag tycker att abortmotståndare är egoistiska. På något sätt så ska de alltid försöka vara så moraliskt perfekta. För guds skull, det är barnet man i första hand ska tänka på. Kommer det verkligen må bra om vi låter det leva? Kan vi ge det kärlek, trygghet och en bra uppfostran som det behöver? Det är jävligt egoistiskt att sätta ett barn till världen om man inte har de förutsättningar som krävs för att ett barn ska kunna utvecklas och må bra.

    Jag undrar hur abortmotståndare skulle agera om de blev gravida och under vissa omständigheter inte kunde föda barnet utan risken att dö. En ytterligare intressant tanke är hur de ställer sig till dilemmat att barnet i magen inte skulle klara en förlossning.

  • *Blomman*

    Jennie med ie

    Risken att bli gravid om man använder preventivmedel på rätt sätt är som sagt väldigt liten, men den finns där. Det skulle vara hemskt att behöva gå och oroa sig för att bli gravid trots att man använder preventivmedel. Hur bra skulle man må utav den oron? Därför är det lysande att det finns abort för den lilla procent som blir ofrivilligt gravida.
    För mig skulle det kännas absurt att vänta tills jag är runt 30 med att ha vaginalt samlag, då jag förhoppningsvis är redo att skaffa barn. Att förbjuda abort är som att förbjuda vaginalt samlag för de som inte är redo att skaffa barn.

    Min åsikt om att abortmotståndare är egoistiska är inget personligt utan något jag anser utifrån deras resonemang. Enligt dem är abort mord, men allt är inte svart eller vitt, vi lever i en grå värld.

  • *Blomman*

    K.C

    Tack det samma!
    Du skrev precis det jag ville säga, men inte kunde få fram riktigt. Jag blir också mörkrädd.

  • *Blomman*

    Jennie med ie

    Ok, jag formulerade mig kanske fel, vad jag menar är att jag tycker att abortmotståndares åsikter är egoistiska. Det är folks åsikter jag uttrycker min åsikt om, inte själva personerna. Förlåt om du tog illa upp.

    Förlåt igen om jag drog alla över en kam, men jag generaliserade eftersom de flesta (de vars åsikter jag läst, de jag pratat med osv.) anser att abort är mord. Jag förklarade bara att allting är inte svart eller vitt.

  • *Blomman*

    guldskimmer

    Är det baserad på en verklig händelse?

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**