• K.C

    ** Är du för eller emot abort?**

    FÖR FÖR FÖR! Inget barn ska behöva komma oönskat till världen. Det är värre än att dö innan man ens är färdig.

  • K.C

    GULDSKIMMER: Det är tydligt att du inte vet hur förvirrande och jobbigt det kan vara för barn som inte lever med sin ursprungliga familj. Det finns alltid undringar om sin biologfamilj, speciellt om man levt med dem under första åren.
    Och precis som NYCsvensk skriver - varför finns det då så många barn på barnhem runt om i världen???

    jag tycker det är varje människas skyldighet att se till att barnet får en så bra tillvaro som möjligt - om alla gjorde det skulle nog världen vara en bättre plats. Alla barn har rätt att leva under bästa omstänigheterna man kan tänka och man ska veta att det är ofta barn som inte har det bra som växer upp och mår dåligt, blir kriminella etc.

  • K.C

    GULDSKIMMER: jag tror att NYC´s svar var på att det finns så många som kan ta hand om ett barn... Och frågan kvarstår då alltså: om det finns så många barnlösa - varför finns det då så många som saknar föräldrar??

    Jag fattar inte hur du kan avfärda människor motiveringar till att inte vilja ha barn - man kan vara för ung, man kan ha för dålig ekonomi, man kan ha ett förhållande som kanske inte pallar en sån ansträngning. Har man då skyddat sig så förstår jag inte varför man 1. skulle behöva skaffa barnet och ge den ett kasst liv eller 2. gå 9 månader och sen lämna ifrån sig barnet och själv vara förstörd av tanken på att nånstans där ute...

  • K.C

    SJÄLVKLART kan ett adopterat barn ha det bra i sin nya familj, vi har själva adoptivbarn i familjen, men det jag menar är att det känns helt sjukt att föda ett barn för att adoptera bort det om man VILL göra en abort. Är man emot så måste man få göra det valet.

    jag ser det inte som mord eller att döda, bara. det känns såååå förlegat. det är trots allt inte ett liv som klarar sig eller är färdigutvecklat.
    jag kan till och med ifrågasätta det här skapandet av liv bara för att skaffa barn. tycker det är viktigt att folk tänker efter innan, det är trots allt ett liv man måste ta hand om.

  • K.C

    NYC Svensk: tycker du argumenterar jättebra! Bra tankar.

  • K.C

    Håller med dig blomman.

    Men en sak som vi aknske glömemr är killens roll. Det finns ju jätteknepiga situationer där killen vill men inte tjejen.. Hur ställer ni er till det?

  • K.C

    så ttycker jag med. en tjej kan ju inte gå runt med ett barn i magen som bara killen vill ha... men det kan säkert vara svåra beslut..

  • K.C

    Men man klarar sig inte. Alltså är man inte tillräckligt utvecklaf rö att kallas barn utan är mer ett foster. Sjävlklart är man hela tiden ett liv, men ett liv som förtjänar att födas till de bästa förutsättningarna. Kan man inte hamna i en bra familj som är glada åt ens nedkomst ska man slippa.

  • K.C

    BRA SAGT Blomman!

    Förstår inte hur man ska kunna leva i en värld där man undiker "vaginala samlag" för att inte bli gravid. I så fall skulle ju alla som äter p-piller vilja vara beredda på att tahand om ett barn... Är inte det lite konstigt?
    Vi människor fungerar ju dessutom inte så. I stundens hetta vet alla hur hjärnan fungerar och ajg anser att preventivmedel är förutseende nog för att slippa bli gravid. Blir man det ändå måste det finnas val. Att vara någon som väljer att föda pga att abort känns fel är väl helt ok, men det måste finnas en utväg för de som inte vill föda - i och med att ofrivilliga graviditeter kan gå till på så många olika sätt. Allt annat känns så gammaldags och bakåtsträvande att jag blir mörkrädd..

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**