Inlägg från: Jennifer E |Visa alla inlägg
  • Jennifer E

    ** Är du för eller emot abort?**

    FÖR!!!

  • Jennifer E

    Men ni som är emot - i fall där säg en ung flicka blivit våldtagen och gravid? Ska man tvinga en säg så ung som 11-12-årig flicka att föda en våldtäktsmans barn? Ens tvinga NÅGON att göra det? En 45-årig kvinna som blir gravid för att kondomen spricker och risken för fosterskador är stora?

    Det finns så många fall där abort är berättigat. Självklart är det något man inte ska ta lätt på men iaf!

  • Jennifer E

    En aspekt på det hela är att om laglig abort ej finns som val kommer kvinnor ändå att fortsätta göra illegala aborter så företeelsen kommer alltid att finnas. En illegal abort kan göra massor av skada tyvärr...

    Vill ni hellre att det föds oönskade barn? Vad ska man göra med dem? Adoptera bort dem? Eller tvinga dem att växa upp i en taskig miljö?

    12-åringar blir gravida även utan att bli våldtagna, alkoholister och drogberoende blir gravida, för gamla kvinnor blir gravida. Många av dessa barn riskerar skador för livet.

    Snälla, svara alla motståndare, hur ska man lösa detta?

  • Jennifer E

    Jo, Jennie, det är sant! Men jag tycker inte det var ngt bra svar på frågan. Graviditeter som de jag nämner kommer alltid att finnas tyvärr, särskilt kanske med drogberoende och liknande. Vad gör man med dessa barn som löper stor risk för skador? Och gravida 13-åringar?

  • Jennifer E

    Jo, visst. Äh, tror vi tänker annorlunda. Ett barn som föds av exempelis en drogberoende mamma löper större risk för skador och för att få ett liv icke värdigt något barn.

    Visst, många barn far oerhört illa i u-länder också men vi som har alla val borde kanske inte låta barn födas med så mkt sämre cahnser än de flesta. Jag vill inte att barn ska må dåligt om det går att undvika!

  • Jennifer E

    Förresten så har vi ju fri abort i det här landet och i de flesta i-länder och det speglar väl vad de flesta tycker är bäst?

    Inte så mkt mer att diskutera egentligen...

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**