Inlägg från: MsKingston |Visa alla inlägg
  • MsKingston

    ** Är du för eller emot abort?**

    Jag är helt klart för abort. Jag tycker inte att man ska tvingas föda ett barn för att sedan adoptera bort det.
    Under graviditeten skapas (i de flesta fall) ett starkt band mellan modern och barnet, och att tvingas lämna bort något som man älskar för att man inte har möjlighet att ge barnet ett bra liv är helt sjukt.

    En oönskad graviditet sker oftast av misstag. Tex att kondomen spruckit, att man blivit våldtagen osv.
    Vem vill föda en våldtäcktsman barn ?
    Och med tanke på hur tidigt sexdebuten sker så tycker jag att det är orimligt att tvinga en tolv-trettonårig flicka att bli mamma. Ska ett barn uppfostra ett barn ?

    Som någon skrev tidigare är en abort ingen trevlig upplevelse och ingenting man tar lätt på. Jag tycker att det är mer ansvarsfullt att göra abort än att föda fram ett barn som man vet att man inte kan ta hand om. Men för den delen tycker jag inte att man ska använda abort som ett preventivmedel, absolut inte. Fast ibland sker det misstag och då tycker jag att man ska ha ett alternativ.

    Hur tror ni att världen skulle se ut om ALLA födde fram sina barn ? Världen skulle bli överbefolkad och fattigdomen skulle bli större. Vi har inte ens resurser nog att ta hand om dagens befolkning.

  • MsKingston

    Jennie med ie

    "Däremot tycker jag att det är fel att göra abort även i fall av våldtäkt, själva handlingen och "det" man tar bort är ju detsamma oavsett."

    Du kan ju inte mena allvar med att handlingen är densamma i våldtäkt som i "partnersex". Eller missförtog jag dig ?

  • MsKingston

    Jennie med ie

    Då ber jag om ursäkt.

  • MsKingston

    Men vem har då rätt att genomgå en abort om man bara ska tillåta vissa fall? Och hur ska det gå till, ska man skicka en ansökan till en abortdomstol?

  • MsKingston

    Jag frågade för att vissa motståndare anser att abort i vissa fall är ok, och då undrade jag hur det skulle se ut i praktiken.

  • MsKingston

    Jag måste fråga Motståndarna.
    Hur skulle ni reagera om er dotter (låtsas att ni har en) kommer hem och säger att hon råkat bli gravid trots kondom. Och hon vill verkligen INTE ha barnet utan vill göra abort. Hon är under 18 år så ni har fortfarande något att säga till om.

    Hur skulle ni göra ?

    Sen måste jag få säga att jag har en vän som i alla år varit mot abort, tills hon själv vart gravid. Och då har hon redan ett barn sen tidigare. Så jag antar att ens åsikter kan ändras om det är en själv det handlar om.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**