Inlägg från: guldskimmer |Visa alla inlägg
  • guldskimmer

    ** Är du för eller emot abort?**

    Helt klart EMOT! Vad har vi för makt att bestämma vem som ska leva eller inte?

    Jag tror inte som K.C skrev att "Inget barn ska behöva komma oönskat till världen. Det är värre än att dö innan man ens är färdig."

    För det första så är inte ett barn oönskat av alla. Om det är så att mamman inte vill ha det, så finns det tusentals ofrivilligt barnlösa som mer än gärna vill ha ett barn. Istället för att döda barnet kan man adoptera bort det.

    För det andra, vi kan väl inte veta att det är värre att födas "oönskat" än att dö innan man ens är färdig (som K.C skrev). Isåfall vill jag gärna prata med en som har dött istället för att födas oönskat, så jag kan höra att det stämmer. Varsågod att stiga fram du som varit med om detta!

  • guldskimmer

    NYCsvensk: Varför det finns hundratusentals hemlösa, misshandlade barn i världen? Ja det har nog många orsaker och den största tror jag är fattigdom.

    Jag tror absolut inte att man löser problemet med alla hemlösa barn i främst tredje världen MED ATT ABORTERA BORT BARN I VÅR RIKA OCH EGOISTISKA DEL AV VÄRLDEN FÖR ATT "vi är inte redo för att få barn" "vi känner oss för unga" "vi vill inte ha det för barnet har down syndrom" "jag vill bli klar med mina studier först" osv osv. Det kallar jag själviskt!

    Jag är övertygad om att det finns tusentals ofrivviligt barnlösa som väldigt, väldigt gärna vill adoptera ett barn. Grejen är att det är en hemskt dyr och omständig och långdragen process att adoptera ett barn.

    Så, jag tycker att ditt svar var *ursäkta men* rätt så dumt och oigenomtänkt.

    Jag förstår verkligen inte vad du menar med sambandet "möjlighet til abort" och "hemlösa barn". Hade det varit bättre att döda dom innan de föddes???

  • guldskimmer

    K.C: Naturligtvis vill adopterade barn undra över sin biologiska familj. Men jag tror ändå att det är bättre att adoptera bort ett barn till en familj som älskar det och kan ge det en bra uppväxt än att döda det,

    (och jag tror absolut att en familj kan ge ett barn en trygg, bra, harmonisk och fin uppväxt trots att det inte är deras biologiska barn)

    Så ni menar att föräldrar som adopterar barn inte kan ge det en tillräckligt bra uppväxt??

  • guldskimmer

    K.C: men det är ju just det jag menar!! Man ger inte sitt barn ett kasst liv om man föder fram det och adopterar bort det till en familj som älskar det. Det är väl i alla fall bättre än att döda det!

  • guldskimmer

    Nej det är nog bäst jag ger mig för idag=) Blir så upprörd ibland bara :) Ännu en biverkning av att hänga på BT!

    Vill avsluta med att jag fortfarande är EMOT abort, men det är naturligtvis upp til var och en.

    Kram på er allihopa!

  • guldskimmer

    De flesta, både de som är FÖR och EMOT abort, tycker att det är okej att ta abort om kvinnan blivit våldtagen. Detta märker man även här när man läser alla inlägg.

    Just därför måste jag bara tipsa om en otroligt bra bok, nämligen "FÖRSONINGSBARNET" (tror den hette så??) hursomhelst skriven av Francine Rivers.

    Den måste bara läsas! Jag ska lova er att den får en verkligen till att tänka!

    Den handlar om en tjej ca 22-23 år. Hon studerar, är förlovad med en kille och ska gifta sig nästa år (låter som vilken som helst av oss på BT va!:)) En kväll när hon är på väg hem från jobbet blir hon våldtagen. veckorna och månaderna går, hon får massa stöd av vänner och familj och av sin kille naturligtvis, chocken börjar ge sig.. MEN så upptäcker hon att hon är gravid!! Hela hennes värld rasar samman.

    Familjen, vännerna och inte minst hennes blivande man tar det som en självklarhet att hon tar abort. De ger henne nästan inte något val. Veckorna går, men tjejen klarar inte ta abort. Killen gör slut, hon måste sluta på skolan, familjen kastar ut henne... Världen rasar samman.

    Hon väljer att inte ta abort trots att hon blivit våldtagen.

    Ska inte berätta hur det går =) och heller inte lägga in mina egna åsikter om detta, men jag vill verkligen rekomendera boken, till alla som är både för och emot!

    Någon som läst den?

    Kram!

  • guldskimmer

    Jag vet faktisk inte, men jag tror att det bara är en roman..fast jag är inte alls säker..

    Den är i alla fall inte alls overklig på något vis, inte nåt sockersött och romantiskt med gott sluta ala "och så levde dom lyckliga i alla sina dagar"

    Fast den slutar bra!

  • guldskimmer

    Den får en verkligen till att tänka på mycket, inte bara det här med själva aborten. Hennes kille som hon ska gifta sig med, han kan bara inte föreställa sig ett liv med henne MED barnet. Han lämnar hennes bara, och ett par månader senare har han en ny tjej (jaha så djupt stack den kärleken).

    Samma sak med hennes familj och vänner.

    Usch blir nästan tårögd =(

  • guldskimmer

    Puff

    Vore kul att få höra fler åsikter=)

    Känner att jag dödade tråden med mitt boktips:D

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**