•  Miss Cee

    ** Är du för eller emot abort?**

    FÖR abort kan man väl inte vara...?!

    Jag är FÖR att de blivande föräldrarna ska ha ett val, att de ska kunna välja en abort i ett tidigt skeende, om de anser att det är det bästa för dem. Kvinnan har rätt att besluta om sin egen kropp och är den som ska ta beslutet, även om jag hoppas att pappan får ett ord med i saken.

    Jag är medveten om att ett foster är ett levande ting, men det är inte livsdugligt och där är skillnaden.

    Abort är väl aldrig en bra lösning men så länge man inte använder det som ett preventivmedel så tror jag att de som väljer att gå igenom något så jobbigt har goda skäl för det. Jag tycker inte att något barn förtjänar att födas till ett liv där man inte är önskad eller kan tas omhand.

    Hade min mamma av någon anledning inte velat ha mig hade jag föredragit att jag aldrig fötts. Jag tror inte att själen bara får en chans. "Jag" hade bara kommit till senare, hos någon annan mamma.

    De som inte vill göra abort slipper. Men vad räddar man genom att tvinga kvinnor att välja mellan ett oönskat barn eller en olaglig abort? Villket liv ger man det barnet???

  •  Miss Cee

    Vill bara fortsätta lite..

    Angående att använda abort som preventivmedel (som även jag skrev):
    En abort (inte ett dagen efter piller, utan en abort) är oftast inte så lätt och trivsam som många tror. De flesta skulle inte utsätta sig för det om de inte hade goda skäl. De kvinnor så i det läget använder abort som ett preventivmedel har oftast andra problem, som droger/alkohol/psykiska problem etc. Det är kvinnor som inte mår bra. Tror inte att det finns några välmående kvinnor som väljer att gång efter annan utsätta sig för en abort, och inte mår dåligt av det.

    Dessutom vil jag bara tänka lite högt, är det inte oerhört lägligt ändå, att det inte är mord när män onanerar, men det blir det så fort "problemet" hanm,ar i kvinnan..Inte i något av fallen är det ett livsdugligt "liv" som tas, men det är först i kvinnan som det blir ett problem. Så att vi kan låta kvinnor ta beslutet och få hantera skuld, skam och konsekvenser... Bara en tanke.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**