Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    ** Är du för eller emot abort?**

    Blomman. Det finns ju annat sex än vaginaa samlag. Så jag anser att om man inte är beredd att bära och föda det barn som man bör veta KAN bli till TROTS att man använder p-medel och TROTS att det inte är syftet så bör man utesluta vaginala samlag ur sitt sexliv. Precis som i alla andra fall där man rättar sitt handlande efter vad konsevenserna kan bli.

    "Enligt ert resonemang måste man vara beredd på att bli gravid om man påbörjar en relation"
    Klart att man måste vara beredd på att man kan bli gravid om man har vaginalt samlag.

    Om barnet kommer att må bra om det föds kan vi inte veta, och även personer som inte mår bra bör enligt mig ha rätt att leva.

    Vad ens inställning till abort än är så kan man aldrig veta precis hur man skulle reagera i en högst hypotetisk situaton.

    Din slutsats om hur jag är som människa tänker jag lämna därhän, jag anser inte det vara ens värt att bemöta.

  • Jennie med ie

    Jo din åsikt om att abortmotståndare är egoistiska ÄR nåt personligt eftersom abortmotståndare är personer och jag är en av dem. Att kalla en person för egoistisk enbart pga en annan syn på livets start och fortsatta värde tycker jag är lågt och på gränsen till personangrepp.

    "Enligt dem är abort mord"
    Dem = abortmoståndare. Jag = abortmotståndare. Men jag har aldrig sagt eller skrivit att abort är mord. Läs tidigare inlägg.

    Jag har heller inte förespråkat något förbud. Jag skriver vad jag anser vara rätt resp fel.

    Bemöt gärna det jag skriver att jag tycker och inte nåt du TROR att jag tycker. Och avhåll dig från kommentarer om mig som person, om abortmotståndare som personer. Kan man inte skilja på sak och person har man enligt mig inget att göra på ett debattform.

  • Jennie med ie

    "jag tror inte att ngn väljer abort som preventivmedel"
    Nej SOM preventivmedel går det över huvud taget inte att använda det, preventivmedel handlar ju om att _förebygga_ graviditet.
    Men I STÄLLET FÖR preventivmedel finns det de som använder det. De är säkert inte många, men jag lovar dig att de finns.

  • Jennie med ie

    CyberPet, jag hänger inte upp mig på de få som gör abort istället för att använda p-ämedel, jag drog inte in det i diskussionen utan bemötte det som Pixie skrev. Att de inte existerar stämmer inte, och det ville jag påpeka. Men det betyder inte att jag hänger upp mig på det och bygger mitt abortmotstånd på det.

    Att öka preventivmedelsinformationen och kunskapen i skolan t ex är jag givetvis absolut FÖR.

    Rätten till sina kroppar är jag också för, men det gäller då samtliga mänskliga individer och inte bara de föda. Jag är således för att kvinnan får bestämma över sin egen kropp, så länge det inte påverkar en annans kropp också... en annans liv.

    Pixie, nej man vill ju inte gärna tro att det finns desom använder abort istället för p-medel. Men jag vet att det finns... tyvärr....

    I o f s tycker jag som sagt abort är fel vare sig man använt p-medel eller ej, det är lika mycket ett avslutande av liv oavsett, men när man inte ens försöker skydda sig utan resonerar som "blir jag gravid gör jag abort" så blir det dubbelfel. Och, som sagt, sådana personer finns. Promise.

  • Jennie med ie

    Givetvis tycker väl även RyskaLenasDarling att INGA oönskade barn borde funnits. Så även jag.... men jag anser inte att avsluta deras liv är en OK väg att försöka förhindra det.

    "Det kallas väl för foster tills det är fött?"
    I rent juridiska termer börjar de kallas barn i vecka 28 ifall de inte fötts levande innan dess. I de flesta fall långt innan de föds alltså.
    Föds de levande men dör därefter kallas de barn även dessförinnan.

  • Jennie med ie

    Farawayfromhome. Jag är det.
    Men, jag tycker inte det är självklart att man är vegetarian för att man är emot abort. Abortmotståndare som är icke-vegetarianer är knappast ensamma om att se skillnad på mänskligt liv och djurens liv, det gör i princip alla. De människor som inte ger andra människor ett annat värde än djuren är väldigt få.

  • Jennie med ie

    "Tycker ni som ar mot abort att det skall vara olagligt??? "
    Jag tycker lagar ska vara förankrade i befolkningen så långt det går, jag tycker inte de ska baseras på en minoritets personliga uppfattning. Alltså förespråkar jag inte en lag som förbjuder abort. Men jag tycker abort är fel.

  • Jennie med ie

    jennyli. Eftersom jag aner att livet startar vid befruktningen och att det är fel av oss att aktivt se till att livet inte får fortsätta tycker jag IVF är fel utifrån den aspekten, där ges ju inte samtliga embryon chansen att fortsätta...

    När jag ändå är igång så an jag i förebyggande syfte skriva att jag därför tycker även p-medel som gör att eventuella embryon stöts ut är fel.

  • Jennie med ie

    Citronella. Man vet inte i förväg hur många livsdugliga embryon det ska bli och hur många man kommer att behöva sätta in framöver. Långt ifrån alla dugliga embryon som fryses in tinas sedan upp och återförs in i livmodern. De som inte används inom en viss tid kasseras.
    Skillnaden mot när naturen själv kasserar är just den att i det ena fallet är det _naturen_ som gör det, inget vi kan styra över, medans när det gäller t ex IVF är det vi människor som medvetet skapar den situationen.

  • Jennie med ie

    tetze. "Frågan handlar egentligen om vilket liv man prioriterar högst."
    Inte för mig, för mig handlar det om att jag vill ge dem _samma_ värde. Jag anser inte att det ofödda livet ska ha _större_ rätt att leva vidare än det födda, och inte heller tvärtom, utan at de ska ha -_samma_ rätt.

  • Jennie med ie

    Giovanna, då vill jag i min tur påminna dig och andra om att ha åsikt om en handling är inte detsamma som att döma personen.

    Man har aldrig gått i en annan människas mockasiner... för var och en av oss är olika och har olika liv. Ska man då aldrig få ha åsikter om handlingar någon annan gör? Nej, det håller inte riktigt va? Däremot bör man såklart kunna hålla det på en saklig nivå och dessutom kunna skilja på sak och person...

  • Jennie med ie

    Då kan vi stänga ner de flesta diskussionsforum överallt, om man inte ska ha rätt att ha åsikter om andras handlingar om de inte på ett direkt sätt påverkar en själv.... Vad trist det hade varit. Men, om man inte tål att andra har åskter, i detta fallet emot abort men det borde rimligen gälla de som är FÖR abot då också ju, är väl ett diskussionsforum inte den lämpligaste platsen att vara...

    Som sagt, att ha en åsikt om handlingen är inte detsamma som att döma personen.
    Skilj på det....

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**