Vad man behöver är:
*4 msk Epsomsalt (magnesiumsulfat, finns hos Crearome, kanske hos hälsokost, apotek kan ta hem om de inte har i sortimentet)
*1,25 dl kallpressad olivolja/jordnötsolja
*7,5 dl vatten eller färskpressad äppeljuice att blada med saltet
*2 grapefrukter
Reningen sker under 2 dagar. Smartast är att göra på en helg för man måste ta det lugnt dagen efter.
Blanda först ihop vattnet/äppeljuicen med saltet, dela upp i fyra lika stora portioner och ställ i kylen.
Dag 1:
Ät en fettfri frukost och lunch, inga mjölkprodukter. Att bara dricka färskpressad äppeljuice funkar bra.
Ät inget efter kl. 14.
Klockan 18.00 tar du den första saltblandningen. Ta fram oljan och grapefrukterna ur kylen så de blir varma.
Klockan 20.00 tar du den andra saltblandningen. Förbred sovrutinerna med att klä om, borsta tänderna osv.
Klockan 21.45 blandar du till oljeblandningen: Pressa grapefrukten tills du får ca 1,5 dl juice. Häll i en glasburk tillsammans med oljan och skaka kraftigt till det blir en vattnig konsistens.
Gå sedan på toa och töm tarmen.
Klockan 22.00-22.15 dricker du oljeblandningen inom 5 minuter stående vid din säng. Lägg dig sen ner genst på rygg med huvudet högt. Ligg stilla i minst 30 minuter. Detta för att gallgången ska öppnas ordentligt.
Dag 2:
Ta din tredje dos av saltbladningen när du vaknar, men inte innan klockan 06.00.
2 timmar senare tar du den sista dosen saltblanding. Se till att vila mycket under dagen och ligg ner mycket.
Efter ytterligare 2 timmar kan man börja dricka fruktjuice och lättare mat.
Man kommer få diarré under morgonen. Gallstenarna flyter i toaletten pga kolesterolet innuti.
Leverrensning kan göras av alla, för alla har mer eller mindre antal gallstenar. Bör tydligen göras minst 2 ggr/år..
Hör gärna av er hur det gick!