Inlägg från: Tant Pernilla |Visa alla inlägg
  • Tant Pernilla

    Nån som har eller haft gallsten?

    Jag åkte in akut och fick operera bort min gallblåsa -95. De tyckte att det var lika bra att ta bort gallblåsan eftersom jag hade feber och den sannolikt var inflammerad. De röntade mig och gjorde ultraljud innan operationen.

    Själva operationen gjordes med titthålsmetoden, så så värst fula eller stora ärr blev det inte. Bara fyra små streck på magen (ett vid naveln).

    Mitt sista anfall innan operationen utlöstes av att jag åt ägg och det har jag varit restriktiv med efter operationen. I övrigt så äter jag vanlig mat, även fet mat, utan att få några större problem. Granny Smith-äpplen, omelett och gurkrik tsatsiki har jag undvikit.

    Nu efter nästan tio år har jag inte märkt av några direkta symtom, men jag sötter ju inte i mig tre kokta ägg, en halv gurka eller några knallgröna äpplen, direkt.

  • Tant Pernilla

    depecha: Ja, det är inte så kul att bli sövd, men det är skönt att bli av med nåt så dumt som gallsten i alla fall. Det är ju väldigt, väldigt sällan det händer nåt under en så pass enkel rutinoperation som en gallstensoperation ändå är.

    Hoppas att alla ni med gallsten får ordning på era problem, för det är verkligen inte kul med gallsten.

  • Tant Pernilla

    Mina ärr syns bara som svaga streck nu tio år efter jag opererade mig. Och så har de faktiskt sett ut nästan hela den tiden, så det ska ni inte oroa er för!

    miss luxor: Jag fick inte utåtnavel av det här, fast den blev lite extra veckig inuti om man säger så. Men det kan nog variera lite från person till person.

    Pallas Athena: Hoppas att tillfrisknandet fortsätter i samma goda takt!

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?