• Popcorn

    BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!

    Hej på er igen!
    Vi lämnade över de första av våra inbjudningar i helgen, så nu känns det verkligen att det börjar närma sig . Eftersom vi ska försöka lämna över så många inbjudningar som möjligt själva (inte skicka) så kommer det ju att ta några dagar att få ut alla, men det gör inte så mycket eftersom vi delar ut samtidigt till de som känner varandra. Mina kollegor en dag, de som inte känner dessa en annan dag etc. För er som är nyfikna kan jag säga att jag tänker ta med mig en flaskpostinbjudan på onsdag. Vi har nu också lagt upp vår sida här på BT, dvs. under "Brudpar & Verktyg". Vi har satt osa. till den 15 maj.

  • Popcorn

    MalinF: Vad synd - jag hade hoppats på lite bilder... Försök komma, snälla!

  • Popcorn

    Lillsmurf: Jag tror inte att någon har bokat bord, så om du - igen - ser till att ta tag i det så blir vi andra så glada så !

  • Popcorn

    Jag kan nog inte lova att komma prick kl. 17, men rätt snart ska jag väl dyka upp i alla fall om inget oförutsett händer.

  • Popcorn

    Det blir nog bra som det är tror jag. Det är ju tyvärr nästan alltid någon som får förhinder i sista stund och även om vi skulle bli någon mer än vad du bokat för så löser det sig alltid.

  • Popcorn

    Emilia: Det är bara att fråga på, här på BT om det är allmänna frågor om priser, kvalité, former etc. men är det mer detaljprat om design och liknande är det bara att maila till mig. Ädelstenar är alltid skojigt!

    Jag har själv dock inte alls kunnat bestämma mig vad jag ska ha! Jag har fått något slags beslutsångest och kan inte ens bestämma mig för vilket material jag vill ha. Jag höll på med silversmide igen hela helgen som gick (gjorde ett hänge (halsband) och två kravattnålar i silver till min blivande och hans marskalk) så nu är jag inne mycket på det, men om någon vecka har jag väl ändrat mig och funderar på sötvattenspärlor, silver och bergskristall igen. Just bergskristallen är så fin och speciellt den krackelerade som verkligen glittrar. Det enda jag vet är att jag vill göra något själv och att det ska vara äkta material. Troligtvis kommer jag att välja halsband och några fasta örhängen. Armband trivs jag inte i så det hoppar jag nog. Därutöver får jag hoppas att ringen blir så fin som jag har tänkt mig!

  • Popcorn

    Emilia: Priser på bergskristall? Tja, priset beror ju både på själva stenens kvalité och slipningen/formen. Jag vet inte varifrån du får din sten men det finns här i centrala Stockholm åtminstone tre ställer som säljer lösa stenar - GeoCity på Kungsgatan, GeoArt på Hornsgatan och Kristallrummet på Hökens gata (en tvärgata till Götgatsbacken). Vill du ha prisjämförelser så kan du ju alltid kolla med dom. Själv har jag inte så mycket koll på den typen av sten du ska ha i tiaran eftersom jag mest jobbar med stenar med hål i och inte sådana för infattningar. De enda stenar jag har infattat själv i silversmycken är cubik cirkoner. Vilket pris det borde vara på din tiarasten har jag därför inte så mycket koll på utan att själv behöva kolla upp det.

    När det gäller halsband till dig så skulle jag kunna tänka mig ett "normallångt" (vad nu det betyder ?) halsband (runt 40 cm) med ett lite längre hänge som lite grann drar blickarna till decolltaget. På det sättet drar man fördel av klänningens fina ringning. Om man vill ha en kraftigare silverkedja eller ett trätt kristall/silverhalsband är en smaksak, men jag tror att både och kan bli snyggt. Själva hänget tror jag skulle vara snyggt om det görs av helt rundslipad krackelerad bergskristall (som glittrar lite extra) och silverdelar. Det finns också fykkantiga kristaller. Om hänget är styvt (på en tunn silverstav) eller böjligt (på pärlsilke) är också en smaksak och beror lite på hur långt man vill att det ska vara.

    Örhängena tycker jag ska vara lite beroende på hur mycket krut man lägger på halsbandet. Låter man hela halsbandet bestå av trädda kristaller tror jag att det blir bäst med ganska små örhängen, men väljer man en silverkedja med ett kristallhänge tycker jag att din idé med hängande örhängen låter jättefint. Det får inte bli för mycket bara i och med att de tre smyckena (tiara, halsband och örhängen) inte ska behöva slåss om uppmärksamheten.

    Om du vill se lite exempel på smyckesdelar i bergskristall så är det bara att säga till - jag har en hel del hemma, både rund och fyrkantig.

  • Popcorn

    Skrutthumlan: Hon är verkligen duktig. Jag känner igen hennes från fotosidan.se där hon har lagt ut både en del bilder och länken till hennes hemsida. Att kalla henne amatör tycker jag dock nästan är en underdrift - hon har ju trots allt gått/går fotoutbildning och på fotosidan har hon själv angett att hon är frilansfotograf (hon har flera användarnamn och det står på två av dom). Så det är bara att säga att ni ha hittat en duktig fotograf !

  • Popcorn

    Att den ena inte har fotat brudpar är i sig kanske inte avgörande. Det ni ska fundera på är väl snarast om hon/han har vana av att fota under de förhållanden som ni kommer att vara - utomhus/studio? Det är ju många gånger lättare med studiofotografering för då kan man ljussätta själv, men vid utomhusfotografering kan man ju inte styra över det utan då gäller det att fotografen kan anpassa sig till rådande förhållanden för att inte få över-/underexponerade bilder med konstiga skuggor etc. Ska ni fotas utomhus eller under svåra förhållanden (mörka kyrkor med jätteljusa fönster en solig dag är ingen höjdare!) så gå på vem som har mest erfarenhet av det oavsett vad motivet har varit.

  • Popcorn

    Shalimar: Vad skoj!!! Rapport förväntas i kväll . Hmmm... undrar om jag ska ta en sväng förbi dig snart...

Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!