Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    *pinsamt* jag luktar....

    Nej, det är nog inte så himla vanligt - men det kan ju finnas en massa olika skäl till det å andra sidan. De män som "regelbundet" är omskurna brukar, mig veterligt (*nej, jag har inte gjort omfattande empiriska undersökningar*), är muslimer, judar och amerikaner. Men renlighet brukar ju ibland citeras som ett skäl att göra det på män (alltså utanför de grupper som gör det av religiösa skäl), även om det inte är oomstritt.

  • anne på grönkulla

    Pöjk, jag förstår din grundtanke och kan hålla med dig.
    Skillnaden är väl dock att jag har hört talas om tjejer som rakar av sig könshåret "för att killen vill det" utan att själva få ut något av det (mer än, i värsta fall, fler svampinfektioner och kliande utväxt). Medan jag aldrig har hört talas om en kille som ens kommer på tanken att omskära sig "för att tjejen vill det".

  • anne på grönkulla

    PS jag tror inte heller att någon här förespråkat omskärelse. Däremot har vi diskuterat det (då ett antal män är det sen ofta mycket tidig ålder). Själv skulle jag inte ifrågasätta det hos dem som är det av tradition/religiösa skäl, men heller inte låta göra det på mina egna barn om jag hade några.

    OBS Detta - att inte ifrågasätta när det görs - gäller män. Förstår det som att ingreppet där är relativt begränsat, medan det för kvinnor är en helt annan sak - ingreppet är så mycket större och mer begränsande/ handikappande där. (jag tror dock att det finns även omskurna män som upplever den "okänslighet" som tidigare omtalats så och ångrar sig - så jag skulle aldrig förespråka det)

Svar på tråden *pinsamt* jag luktar....