Guldsmedens bästa tips på hur du väljer förlovningsring till din partner.
Guldsmedens bästa tips på hur du väljer förlovningsring till din partner. - Foto: Foto: Unsplash, Pexels.com

Så väljer du förlovningsring till din partner – guldsmedens tips

Att fria till sin partner är ett av de mest speciella tillfällena i relationen och ringen är en stor del av det tillfället. Guldsmeden Sam Huss Bailey berättar hur du ska tänka när du väljer förlovningsring till din partner.


När du väl tagit beslutet att fria till din partner, väntar det viktigaste valet i er relation: Att välja rätt förlovningsring

Det kan säkerligen kännas överväldigande att hitta den perfekta ringen som både symboliserar er kärlek och passar din partners stil. Från val av material, färg, sten och ringens design – det finns många beslut att fatta. 

För att beslutet ska bli enklare för dig, har Bröllopstorget pratat med guldsmeden Sam Huss Bailey, som delar med sig av sina bästa tips på hur du ska tänka när du väljer din partners förlovningsring. 

Så väljer du förlovningsring

Det är viktigt att ha din partners stil i åtanke och inte fokusera på vad du själv tycker är fint. Sam Huss Bailey ger sitt bästa tips på hur man ska tänka när man väljer förlovningsring: 

– När du väljer en förlovningsring, tänk på din partners stil och vad de gillar. Föredrar de guld eller silver, klassiskt eller unikt? Välj en sten som passar deras smak, som en diamant eller en färgad ädelsten. Se till att ringen är bekväm och hållbar för dagligt bruk. Tips från nära vänner eller familj kan också vara till hjälp, säger Huss Bailey till Bröllopstorget. 

Vanliga misstagen när man väljer ring

Att inte tänka på din partners stil är också ett av det vanligaste misstagen folk gör när de köper ring. 

– Vanliga misstag inkluderar att inte tänka på partnerns stil och smak, välja fel storlek, eller fokusera för mycket på trender istället för vad partnern faktiskt gillar, säger Sam Huss Bailey. 

Han fortsätter: 

– Ett annat misstag är att inte tänka på ringens komfort och hållbarhet för dagligt bruk. Slutligen kan det vara ett problem att inte sätta en rimlig budget eller att inte ta hänsyn till kvaliteten på material och stenar. 

Läs mer: Det ska du aldrig göra med din förlovningsring – enligt guldsmeden

/
/
stats