De ringarna trendar mest 2024
De ringarna trendar mest 2024 - Foto: Pexels.com, Unsplash

Trender på förlovningsringar – att tänka på enligt experten

Trender kommer och går – även på förlovningsringar. Till Bröllopstorget berättar guldsmeden Sam Huss Bailey om 2024:s största trender och vad man ska tänka på när man köper en ring till sin kärlek.


Att välja den perfekta förlovningsringen är ett av livets mest betydelsefulla beslut. Trots att ”diamonds are forever”, kan trenderna på stil, färg och form på förlovningsringar skifta. Och på senare år har man sett en tydlig trend på vilka förlovningsringar som köps och sätts på sin kärleks ringfinger. 

Bröllopstorget har pratat med den 19åriga gudlsmeden Sam Huss Bailey som berättar om årets största ringtrender – och vad man ska tänka på när man köper en ring till sin partner. 

Trender på förlovningsringar

Sam Huss Bailey har identifierat en ny trend på förlovningsringar och det är att de går åt det mer personliga hållet jämfört från tidigare års trender. 

– På senare år har förlovnings- och vigselringar blivit mer personliga och unika. Par designar egna ringar och kombinerar olika metaller som roséguld och platina eller väljer annorlunda former och stenar. Färgade ädelstenar som safirer och smaragder blir också allt mer populära, säger Sam Huss Bailey. 

– För män har vigselringarna utvecklats från enkla band till mer detaljerade designer med textur, graveringar eller små stenar, vilket ger en mer personlig touch.

Unika och personliga förlovningsringar trendar 2024. Foto: Pexels.com

Detaljerna du kan skippa

En förlovningsring är ett dyrt inköp och vissa detaljer tillför inte speciellt mycket till ringens betydelse – något som också kan hålla kostnaderna nere en aning. Sam Huss Bailey menar att man med fördel kan skippa den stora stenen: 

– Om du vill spara pengar, kan du överväga att skippa den stora stenen som är en del av den amerikanska stilen. Den stora stenen har blivit populär genom kraftig marknadsföring, men den är ofta inte nödvändig. En mindre, välvald sten eller en annan ädelsten kan vara både vacker och mer prisvärd. Det är ofta stilen och personligheten hos ringen som räknas mest, inte storleken på stenen.

Läs mer: Så köper du förlovningsring billigt – detaljerna att tänka på

Det bör du tänka på när du köper förlovningsring 

Trots att det kan vara festligt att följa trender, kan det vara värt att tänka en extra gång innan man lägger en förmögenhet på en ring som kanske inte kommer vara trendig nästa år. På frågan vad som är det vanligaste misstaget folk som köper en förlovningsring begår, svarar Sam Huss Bailey: 

– Tänk på att trender kommer och går. När du väljer en förlovning/vigselring försök att gå på magkänsla. Utan att lägga tyngd på detta beslut, tänk på att det ska bäras länge. Var rimlig, om din skena är 1,5mm bred i diameter och ska bära en 1ct eller 2ct sten så kommer den inte att hålla livet ut.

Han fortsätter: 

– Undvik att köpa dina ringar online på nätet. Gå till närmaste guldsmed vi finns här för att hjälpa till, förlovningsringar är alltid nytt för alla minst en gång i livet. En sista sak, om du ska bära både förlovningsring och vigselring ska du tänka på att de ska vara kompatibla med varandra. Din lokala guldsmed bör tänka på det.

/
/
/
stats