Present till toastmaster – tips för att visa uppskattning

Att visa uppskattning med en gåva till sitt brudfölje mer alltmer vanligt bland brudpar. Här är några tips på passande presenter för brudparet att ge bort.


Ett bröllop är en av de mest betydelsefulla och minnesvärda festerna i livet, inte bara för brudparet utan också för alla gäster som får uppleva dagen tillsammans med de nyblivna makarna. Det är en fest fylld med kärlek, glädje och förhoppningar om framtiden. 

På ett traditionellt bröllop är det flera personer som får strålkastarljus på sig, givetvis är det brudparet som står i centrum men brudfesten innehåller även: Brudtärnor, marskalkar och toastmaster som hjälper brudparet att göra festen till den bästa. 

Det är vanligt att brudparet får gåvor från sina gäster, dels som tack för, den ofta påkostade, festen men också för att ge brudparet en gåva som påminner om vänskapen och de fina minnen de delar – men det är inte allt lika vanligt att brudparet delar ut gåvor till sitt brudfölje. 

Brudtärnor. Foto: Pexels.com

Tips på presenter till toastmaster på bröllop 

I Bröllopstorgets forum är det en person som efterfrågar tips på vad man kan ge till sin toastmaster, best man och barnvakten på bröllopet. 

”Vad ger man och för hur stor summa ungefär? Vi har inte gott om pengar just nu.”, avslutar trådstartaren sitt inlägg. 

Och det är flera personer som svarar och berättar vad de gav bort till sitt brudfölje och personer som hjälpt till extra mycket under bröllopet. 

”Någon liten blombukett och ett kort tycker jag räcker om man känner att man absolut vill ge något.” 

”Vi kommer nog kanske ge korg med godsaker i, kanske blomma till prästen.”

”En middag när korten från fotografen kommit med exklusiv förhandstitt på dessa brukar vara väldigt uppskattat och kostar inte särskilt mycket. Men ett ärligt tack brukar vara tillräckligt och det kan inte köpas för pengar eller ersättas med prylar. ”

”Vår toastmaster har hjälp oss jättemycket med planeringen så han ska få fina glasunderlägg 500 kr + att vi betalar hans hotellnatt (väldigt billigt hotell!). Bådas föräldrar hjälper till ekonomiskt men det känns konstigt att ge dem något dyrt som tack, så de kommer få porträttfotot fint inramat.”

”Jag har tänkt att ge vårt värdpar presentkort på ca 300 på spa behandling. Barnvakten tänkte jag ge en flaska vin och 2 bio biljetter. De som hjälper till kommer jag ge ett stort tack och att när de behöver hjälp så finns vi där för dem.”

”Vi ska ge våra Marshalker manschettknappar och till våra tärnor ett halsband med ett hängsmycke i pärla”

”Vi har köpt biobiljetter och en flaska vin till våra som hjälper oss.. inte så farligt dyrt och ändå nåt som tack”

Svaren ovan kommer från forumtråden: Vad ger man för present till toastmaster/barnvakt/bestman? Läs mer och var med och bidra du också! 

Tips på presenter till toastmaster. Foto: Unsplash

Andra presenttips till brudföljet 

Fler förslag på presenter kan vara: 

  • Fint löste eller kaffe i plåtburk. 
  • Kaffe/tekoppar 
  • En personlig almanacka eller anteckningsbok: Gravera in personens initialer för extra personifiering. 
  • En fotobok med minnen från bröllopsfesten
  • Handgjorda tvålar eller doftljus 
  • En vinprovning 

Missa inte: 

Så köper du förlovningsring billigt – detaljerna att tänka på

Mall till bröllopstal – stor guide med exempel

Få gästerna att skratta: Toastmaster-tips för att skapa roliga spex på bröllopet

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn

stats