Tips på unika presenter till brudparet.
Tips på unika presenter till brudparet. - Foto: Foto: Pexels.com, Unsplash

Tips på annorlunda bröllopspresent till brudparet

Ska du på bröllop och är osäker på vad du kan ge brudparet i bröllopspresent? Ingen fara, vi har samlat våra bästa tips på roliga och unika gåvor som passar perfekt som bröllopspresent!


Att hitta den perfekta bröllopspresenten kan vara en utmaning, särskilt om man vill ge något som sticker ut och verkligen uppskattas av brudparet. Istället för att välja de traditionella gåvorna, varför inte satsa på något mer personligt och unikt?

Men det kan vara svårt att komma på bra idéer på egen hand. Vi har tagit hjälp av ett antal personer som ger sina bästa tips på lite annorlunda bröllopspresenter, som garanterat kommer att överraska brudparet. 

Läs mer: Hur mycket pengar ska man ge brudparet till bröllopsresan? 

Annorlunda tips på bröllopspresenter 

I Bröllopstorgets forum är det en person som efterfrågat inspiration på lite annorlunda gåvor som passar att ge i bröllopspresent. Och användarna i forumet kom med sina bästa tips: 

”Vi har till flera bröllopspar köpt en vacker pläd i bröllopspresent. Det är en present som kommer till användning och inte ställs undan i ett skåp och de har därför blivit mycket uppskattade.”

Foto: Ellos - Klippan Yllefabrik, Pläd Gotland

”Vi skramlade till att ge brudparet en vinrad i Frankrike. Pengarna räckte också till en bok om Loiredalen, en bok om franska viner samt ett litet "kit" för att hålla reda på vinglasen (som ett litet smycke man sätter på foten). Fint och annorlunda litet kit till ett par vinälskare”

Foto: Unsplash

”Här kommer några olika presentförslag som jag i alla fall skulle bli glad över att få: Exlusiva sängkläder, SPA-besök, hotell/slotts övernattning, växt att ha i trädgården (t.ex äppleträd, gran, rosbuske mm), en matlagningskurs + några dyra knivar, förkläde, grillvante, kockmössa mm”

”Olika vinflaskor som man fäster etiketter på, tex "Efter första grälet", "1-årsdagen", "10-årsdagen osv".”

Foto: Yoursurprise - Ge bort en personlig vinflaska i bröllopsgåva.

”Jag lät en syaffär brodera parets namn på varsina morgonrockar”

Svaren ovan kommer från forumtråden: Tips på en kul, annorlunda bröllopspresent!? Ta del av hela diskussionen och var med och bidra du också! 

Fler tips på unika bröllopspresenter 

Här är fler tips på bröllopspresenter: 

Personlig konst: Beställ ett porträtt av brudparet eller en specialdesignad tavla som symboliserar deras kärlek och gemensamma resa.

Upplevelsepresent: Ge bort en spännande upplevelse, som en vinprovning, en luftballongfärd, eller en weekend på en mysig herrgård.

Kokbok med inskickade recept: Samla in favoritrecept från brudparets vänner och familj och skapa en personlig kokbok med hälsningar och berättelser.

Prenumeration på vin, ost eller choklad: Ge en prenumeration på en vin-, ost- eller chokladklubb, så att brudparet kan njuta av lyxiga delikatesser under sitt första år som gifta.

Personlig stjärna: Namnge en stjärna efter brudparet och ge dem ett certifikat som visar stjärnans koordinater på natthimlen.

Handgjorda hantverk: Unika handgjorda föremål, som keramik, textilier eller smycken skapade av lokala hantverkare, ger en personlig och värdefull touch.

Digital fotobok eller video: Samla foton och videor från brudparets relation, inklusive meddelanden från nära och kära, och skapa en digital bok eller film som de kan se tillbaka på.

MISSA INTE: 

Det ska du aldrig göra med din förlovningsring – enligt guldsmeden

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

7-årig bröllopsdag: Så kan ni fira Yllebröllop

/
/
stats