Inlägg från: Jonnes brud |Visa alla inlägg
  • Jonnes brud

    Fortfarande oskuld

    Ta det försiktigt just för att det är första gången. Lär känna varandras kroppar och känsliga områden, om ni inte har gjort det redan och se till att ni har det lugnt och bra ikring er. Om du är spänd och rädd för att det ska göra ont, så kommer det antagligen också att göra ont. Hår eller inte spelar ingen roll, det är när mödomshinnan brister som det eventuellt gör ont.

  • Jonnes brud

    Sexlivet fungerar väl aldrig bra direkt från början! Kom ihåg att det bara är på filmer det går två gånger för tjejen första gången hon är tillsamamns med en man. Jag tror att det är bra att man tar det lite lugnt, att ligga med varandra skapar band mellan en både fysiskt och psykiskt, precis som Mastermind skriver. Fast jag förstår inte riktigt varför hon skriver om ett icke fungerande sexliv i det här sammanhanget. Ni har hållt på er, lever i ett stadigt förhållande och ni har lika goda förutsättningar som alla andra att få ett bra sexuellt förhållande - kanske bättre. Jag pratade med en gynekolog en gång som berättade att det var ganska vanligt att kvinnor kom till henne och var bekymrade för att det inte gick för dem vid samlag. Detta var kvinnor i alla åldrar gifta och sambor. Vad det beror på sa hon inte, men jag kan tänka mig att det handlar om hur kvinnor blivit uppfostrade att se på sex, press på sig själv, press från mannen, men också från samhället. Kvinnor måste berätta hur de vill ha det, vad de tycker om eller inte tycker om osv. Och kom ihåg att mannen också kan ta händerna till hjälp.

  • Jonnes brud

    Man behöver inte prova sig fram för att få ett bra förhållande sexuellt sett, det är bullshit. Om man kan prata med varandra och respektera den andre så klarar man sig långt. Det är bara det att man i dag pratar så mycket om sex och då är det alltid så bra och underbart, och man glömmer bort att verkligheten är inte sådan, åtminstone inte för unga tjejer. Kraven är så stora på kvinnornas kropp, vad de ska tycka om (á la porrfilm) oc hatt man har "gjort det" oavsett med vem. Du kan inte få till det tillsammans med en man om du inte känner din egen kropp.

    emilia_larsson
    Det spelar ingen roll att du är oskuld, det var jag när jag träffade min första man, och vi hade inga problem med det i vårt förhållande.

  • Jonnes brud

    Jag tror inte att jag är så unik faktiskt. Men jag förväntade mig inte heller himmelsk sex första gången. Jag tror inte man kan säga att ditt sätt heller är det enda rätta, att det är så det måste vara för att det ska fungera. Jag tycker det är så löjligt att varna en kvinna som är oskuld och som är orolig för sin bröllopsnatt, för att hon kanske kan få ett icke fungerande sexliv för att hon inte har haft någon tidigare.

    När jag skriver ner mina funderingar så utgår jag i mitt resonemang från att man i förhållandet ger och tar. Om en kvinna eller man vill ha sex på ett visst sätt och hans/hennes partner absolut inte kan tänka sig det, då får man respektera det. Man kan inte få allting här i livet, det gäller allting även annorlunda sexuella böjelser t.ex.

  • Jonnes brud

    För att man inte har legat med folk till höger och vänster behöver ju inte sexlivet med den förste, och förhoppningsvis ende, bli "trist". Om bara den enes vilja ska få råda så kan det nog bli väldigt trist - och en pina för den som får stå tillbaka. Det handlar om att ge och ta, med respekt för varandra. Man utvecklas tillsammans och utvecklar också sitt sexliv. Det som för en person skulle vara alldeles otänkbart att göra isängen, kan med tiden bli intressant att pröva på.

    Nu vet vi ju inte hur långt TS och hennes blivande har "gått" (det var länge sedan hon var här), men kanske har de både testat lite grann och pratat om hur de vill ha det.

Svar på tråden Fortfarande oskuld