• emilia_larson

    Fortfarande oskuld

    En ovanlig fråga i det här forumet. Är nämligen så att jag ska gifta mig i slutet på sommaren och jag är fortfarande oskuld, tro det eller ej. Jag är inte frireligiös eller så utan jag har bara "sparat" mig till den rätte.

    Jag måste erkänna att det ska bli spännande att bli fru men just nu oroar jag mig för sexet, kanske i onödan?

    Vore därför tacksam om någon ville hjälpa mig med några funderingar:
    - Gör det mycket ont första gången? (Har givetvis hört andra och läst på andra siter men jag är allvarligt rädd för det här)
    - Kan det bli problem för killen att komma in i mig, bröllopsnatten ska ju vara mysig (min blivande man är inte oskuld)
    - Har läst att det skulle vara enklare att tränga in om man ansar/rakar könshåret kring själva öppningen. kan det vara så?

    Tack för hjälpen hälsar oroliga Emilia :)

  • Svar på tråden Fortfarande oskuld
  • Elektra03

    Hur gammal är du?

    Det behöver inte alls göra ont, det är nog väldigt olika från person till person. Du får försöka att vara så avslappnad som du kan.
    Glidmedel kan ju vara ett tips!

    Ang könshåret så har det absolut ingen betydelse för själva "sexet"

    Lycka Till

  • Jonnes brud

    Ta det försiktigt just för att det är första gången. Lär känna varandras kroppar och känsliga områden, om ni inte har gjort det redan och se till att ni har det lugnt och bra ikring er. Om du är spänd och rädd för att det ska göra ont, så kommer det antagligen också att göra ont. Hår eller inte spelar ingen roll, det är när mödomshinnan brister som det eventuellt gör ont.

  • emilia_larson

    Tack för era svar.

    Jag skäms lite för frågorna så jag är verkligen tacksam. Inte så lätt att få information att få svar på frågorna om man inte är 13 år och går i skolan vill säga.

  • IronGirl

    Hejsan!
    Det kan göra ont, men jag tror att mycket förspel och det kan göra att du känner dig redo och mer avslappnad.

    Hur har ni klarat ett förhållande, utan sex? Strongt gjort tycker jag :)

  • Mastermind

    Nu menar jag inte att "skrämma" upp dig ännu mer: Men har du funderat på vad som kommer ske ifall sexlivet inte alls fungerar? Sex är verkligen inte allt i ett förhållande, men det är ändå en stor del, tycker jag, eftersom det är då man är som närmast (fysiskt och ofta även psykiskt).
    Hur länge har ni varit tillsammans? Har ni utfört andra sexuella handlingar (utom just sanlaget, då)? Du behöver givetvis inte svara på den sista frågan om du inte vill, jag blir bara så.. "fascinerad" av folk som är oskulden vid giftemålet i dagens samhälle (spec vårat samhälle).

  • Mastermind

    ;) är en slutparantes.

  • linea alba

    Visst kan det göra ont men behöver inte göra det. Sen kan det ju också vara en positiv upplevelse även om det gör ont. Mitt tips är att slappna av och inte ha för stora förväntningar, sex är sällan bra första gången utan är något man måste lära sig. Stort lycka till till dig.

  • Jonnes brud

    Sexlivet fungerar väl aldrig bra direkt från början! Kom ihåg att det bara är på filmer det går två gånger för tjejen första gången hon är tillsamamns med en man. Jag tror att det är bra att man tar det lite lugnt, att ligga med varandra skapar band mellan en både fysiskt och psykiskt, precis som Mastermind skriver. Fast jag förstår inte riktigt varför hon skriver om ett icke fungerande sexliv i det här sammanhanget. Ni har hållt på er, lever i ett stadigt förhållande och ni har lika goda förutsättningar som alla andra att få ett bra sexuellt förhållande - kanske bättre. Jag pratade med en gynekolog en gång som berättade att det var ganska vanligt att kvinnor kom till henne och var bekymrade för att det inte gick för dem vid samlag. Detta var kvinnor i alla åldrar gifta och sambor. Vad det beror på sa hon inte, men jag kan tänka mig att det handlar om hur kvinnor blivit uppfostrade att se på sex, press på sig själv, press från mannen, men också från samhället. Kvinnor måste berätta hur de vill ha det, vad de tycker om eller inte tycker om osv. Och kom ihåg att mannen också kan ta händerna till hjälp.

  • Juni-flickan

    Jag är verkligen tveksam till tanken om att sexlivet inte skulle fungera bara för att man inte smakat på varandra förut. Sexlivet tillsammans utvecklar man ju som sagt tillsammans. Det är klart det inte klaffar rätt på en gång utan det måste få ta den tid det tar att lära känna varandra på den punkten precis som med allt annat.

    Emilia, mys med din man precis som innan med tillägget att ni nu (sen) kan låta det gå lite längre. Ha ingen speciell idé om hur det ska vara..utan ha roligt tillsammans och prova er fram. Låt saker och ting ske utan någon planering. Glöm inte att kommunicera! Tala om för varandra vad som är skönt och mindre skönt. Och det viktigaste, Ha roligt ihop!

  • blivande fru J

    Mastermind: Jag är inne lite på samma linje, särskilt då endast den ena är oskuld. Personligen skulle jag vara rädd att det skulle kunna komma fram att man har olika sexuella önskemål. Jag har iaf mognat av mina erfarenheter och träffat på dem som vill göra både det ena och det andra som jag aldrig skulle ställa upp på.

    Att vara gift med någon och veta att den egentligen skulle vilja det här men inte får det via mig kan nog lätt leda till känslan av otillräcklighet och press att tillfredsställa eller frustration att söka sådan stimulans på annat håll.

    Den här sortens problem kan nog undvikas om man för en öppen dialog, vad har han gjort sexuellt förut, vad har han kvar att förverkliga, vad drömmer du om, vad förväntar ni er tillsammans mm.

    Jag tycker inte det är något att vara rädd för det här att bli av med sin oskuld. Frivilligt sex med den man älskar är ju fullkomligt underbart. Dock något överskattat att bli av med oskulden, det är sällan ditt livs bästa sex liksom :)
    Hoppas ni kan prata öppet med varandra om sex och att det går bra för er!

Svar på tråden Fortfarande oskuld