Jag testade en gryta från senaste numret av Buffé, och den var jättegod! Jag tillsatte även cashewnötter och russin.
Tandorigryta med grönsaker
1 blomkål ( ca 400 g )
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
smör till stekning
1/2 tsk salt
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt
2-3 tsk tandooripaste
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
100 g sockerärter
Tillbehör:
kokt ris och chutney
Gör så här
1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
2. Stek allt i smör i en stor stekpanna. Salta.
3. Vispa ihop vatten, smulad buljong, yoghurt, tandoorikrydda och majsstärkelse i en gryta. Låt det koka upp.
4. Lägg i grönsakerna och koka grytan ca 2 minuter. Lägg i sköljda och avrunna bönor samt sockerärter. Koka ytterligare 1 minut.