• Paulinas

    Kristianstadsbrudar: ny tråd igen!!!

    Klänningen är beställd! *lycklig*

    Jag var som sagt på MBs igår, fick ett jättebra bemötande och förtroende för stället! Jag provade lite klänningar i hopp om att hitta något fint, bland annat provade jag 4 andra klänningar helt i spets. Alla var fina, men inte sådär så att man kände att JA! DENNA vill jag ha! Ni är ju själv blivande brudar, ni förstår säkert!

    Men jag hade ju sett och blivit förälskad i min spets-nixa och efter att ha pratat med dem om insömnad och att armarna skulle vara annorlunda så kände jag att det kommer att bli jättebra där och att klänningen kommer att bli super efter en del små ändringar. Så, jag beställde klänningen! Halva är betald och den kommer om ca 3 månader, känns kanon! Jag började ju bli lite stressad eftersom tiden lätt rinner iväg...

    Så tjejer, nu hör jag alltså till skaran med klänning! :)

  • Paulinas

    Caja, har du visat bild på din klänning? Det har du kanske, men jag har glömt... Har du lust att visa?

    Spännande att beställa i Kina! Jag ska på bröllop i augusti och funderar på att beställa en festklänning från Kina. Beställer ni via ebay eller direkt från Cinderella? Vet inte riktigt hur man går till väga. Är det svårt att använda paypal? (hmm, kanske inte heter paypal, men ni vet nog vad jag menar)

    Magnus brud,
    Det är klart att ni hinner med ett bröllop i höst! Ni verkar ha kommit en bra bit redan, så det är nog inga problem. Sen är det ju en annan fråga om ni VILL göra det nu, med tanke på din syster och att ni inte kan ge det all fokus med tanke på huset. Känn efter och gör det som känns rätt! Din tärna och din familj hjälper säkert mer än gärna till!

    Min-ah och ni andra!
    Klart att vi ska ha en träff snart igen, jag tycker att det funkar bra med lunch på lördagar eller en fika på söndagseftermiddagar. Bara till att bestämma nytt datum!

    Gumsigos och Caja,
    När ska ni beställa? Det måste börja bli hög tid eller nej? Riktigt spännande ju det här med Kina! Jag var ju där i höstas och där var verkligen mycket billiga och fina kläder, en kollega fick en kostym uppsydd för 400:- och då prutade han inte ens...

  • Paulinas

    Caja,
    Verkligen en jättefin klänning! Och fin snörning baktill (brukar inte tycka om det, men den var stilig på din klänning). Kul när man hittar något som man verkligen tycker om!

  • Paulinas

    dahlis,

    vi bokade lokal tidigt (ca ett år innan) men vi gifter oss pingst så vi kände oss stressade. Kyrka bokade vi i höstas, ca 7-8 månader innan. Fotograf ca 6-7 månader innan. Något annat har vi inte bokat än och det är 5 månader (lite mindre) till bröllopet. Beställde klänning i måndags!

    Jag tror säkert att du hinner fixa ett bra ställe att ha festen på tills september, men det kan nog vara bra att titta på lokal och kyrka ganska snart, det andra är nog ingen panik!

    Sen så går det givetvis att fixa på kortare tid, särskilt om man är lite flexibel med datum!

  • Paulinas

    Vad fina klänningar alla har hittat, så roligt!! De är ju ganska olika (för att inte säga mycket :) ) men alla är superfina på sitt sätt och kommer att passa den blivande bruden som handen i handsken!! :)

    Nu när klänningarna är utvalda är det ju dags för tillbehören! Nästan lika roligt (och svårt) det! Jag är på jakt efter en krona om jag hittar en enkel som jag gillar, annars får det bli tiara här också. Sen ska man ju hitta lite fina underkläder och smycken. Ska ni ha slöja? Jag är lite osäker på om jag ska ha..

  • Paulinas

    Marie, så roligt! Förstår att du ser fram emot lördag! Lova att berätta efteråt.

    Gumsigos,
    Ja, igår var det faktiskt riktigt roligt (eller inte fruktansvärt iallafall :) )
    Jimmy tycker nog också att det är ganska roligt, han var nästan mer positiv än mig när det gällde att gå igår, jag var lite tveksam. Men nu kör vi på hela kursen, lika bra! Och sen är det ju dags för valsen, det ska bli kul. Det är ju nästan därför som man är där. Vi måste välja ut en fin vals som vi ska ha bara!

  • Paulinas

    Ja visst är tillbehör roligt! Jag har dock jagat krona jättelänge utan att hitta, mindre kul. Har börjat fundera på att göra en själv, min-ah du gjorde din tiara själv om jag minns rätt. Var det svårt?

    Ja, det här med papper och inbjudningar är ett kapital för sig. Mina kort är färdiga, inlagor och infoblad som är kvar. Jag har lite problem med hur vi ska sköta osa, vägbeskrivning och sådana saker, men när det är löst måste jag se till att få detta färdigt så att inbjudningarna kan gå iväg! Hoppas få dem klara inom en vecka eller två!

  • Paulinas

    Sambon ska börja titta kläder nu, känns som om det är dags, särskilt om han ska hyra eftersom det troligen är mer än vi som behöver göra det till pingst...

    Han är dock lite "seg" och jag känner inte för att påminna och be. Hans kläder borde han ju fixa själv! Jaja, han pratade om att gå till sandelins i helgen så det är nog på gång! Jag hoppas på en snygg svart kostym, men han är lite inne på frackcoat, vilket jag inte är så förtjust i.. Vi får se vad det blir!

  • Paulinas

    Jag och jimmy vill gärna gå in tillsammans, tycker att det är en fin svensk tradition. Jag tycker dessutom om tanken att det är något vi gör tillsammans och jag vill absolut inte vara mer i fokus än min blivande.

    Jag tycker dock inte att det är fel att gå in med sin pappa istället, kan vara fint det också. Men för oss känns det främmande, vi vill dela den speciella stunden som det måste vara att gå tillsammans inför familj och vänner.

  • Paulinas

    Vi vill ju ha en ganska enkel ceremoni utan följe eller så och då tycker jag också att det passar bäst att gå in tillsammans, beror ju lite på stilen på bröllopet! Men jag tror säkert att det hade kunnat funka bra för er gumsigos, är absolut inte generellt emot det!!

Svar på tråden Kristianstadsbrudar: ny tråd igen!!!