kattkatt: Sugarpastereceptet har jag fått här på BT. Det kommer här:
Sugarpaste går att täcka tårtan med blir vit
1msk gelatin
0,6dl kallt vatten
1,25dl glucos (använde vit sirap)
1msk glycerin (finns på apoteket)
2msk vegetabiliskt fett (blir vitast med cocosfett)
ca 20dl floursocker (skiktat)
2-3 droppar smak och färg, om man så önskar
maizenamjöl och extra floursocker att pudra arbetsytan med (jag använde potatismjöl, gick lättare då
Satsen räcker till att täcka en tårta på 25 x 10 cm hög
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
Häll nu 10dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev,
blanda successivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.
Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.
Tårtreceptet kan jag maila dig om du vill. Har du någon hotmail eller så du kan lägga ut här? Annars kan du maila mig på basketmia@hotmail.com så skickar jag receptet som svar.