• pickolina

    Tillit i Ovisshet

    Jag har aldrig varit exakt i din situation... Men jag kan relatera till situationen. Jag träffade en kille som jag tyckte supermycket om men som jag inte riktigt litade på pga saker jag hört från hans tidigare tjejer osv.. Jag var misstänksam och mådde dåligt över möjligheten att han bedrog mig men jag hade inga bevis eller ens antydningar att det skulle vara så. Försökte snoka men hittade inget. Snokandet gjorde mig dessutom bara ännu mer nojjig. Till slut tog jag ett beslut, jag skulle aldrig må bra i förhållandet och förhållandet skulle inte ha en chans om inte jag litade på honom. Jag tog ett genomtänkt och medvetet beslut att lita på honom, utan att för den delen vara naiv. OM jag någon gång skulle få antydningar eller bevis på att han inte var den jag trodde, den han utgav sig för att vara så skulle jag ta ställning då och troligtvis gå.

    Det är svårt men det handlar om att göra ett medvetet val.

    Min syster valde att lägga en jobbig situation med sin man bakom sig och de har det väldigt bra..

    Min mor har valt att älta det i år efter år och de lever i ett väldigt olyckligt äktenskap som tär på dem båda..

    Att gå vidare är inget man gör automatiskt, det är ett medvetet val.

  • pickolina

    Jag vill även säga att det inte är lätt och att man tvivlar och oroar sig tidvis men då får man ta ett allvarligt snack med sig själv och slå bort det och försöka tänka positivt.

    Som kognitiv beteendeterapi på låg nivå liksom.

    Jag önskar jag lyckades hantera min depression på samma sätt men det är svårare, eftersom det inte enbart handlar om tankar och känslor utan om hjärnans kemi, men ett positivt tänkande kommer man långt med.

  • pickolina

    lookingforhappiness

    Det är ju jätte bra. Ett bra sätt att få älta och få ur sig sina tankar och åsikter utan att älta sönder förhållandet. Fastna inte i ältandet bara.

    Säger absolut inte att det är fel att älta lite, man måste ju få ordning på sina tankar och känslor..

  • pickolina

    Verkligen, instämmer helt med föregående "talare"! :) -Lycka till!

Svar på tråden Tillit i Ovisshet