• Myriana

    Hur och var träffar man nån?

    Jag har vart singel i några år nu och tänkte att detta måste ju vara rätt forum att fråga! Där de flesta säkert är mer eller mindre stadgade...

    Hur och var träffade ni era respektive? Hur lång tid tog det innan det blev nåt? Osv. Hur kände/ visste ni att det var rätt? Är det någon som har träffat sin drömpartner via nätet?

    Jag var på min första "nät-dejt" för några dagar sedan. Inget seriöst, bara en fika. Jag känner mig så dum, han verkade rätt intresserad, men han var helt enkelt inget för mig, även om han var snäll och så.

    Jag VET att jag har höga krav, pluss att jag har fått rätt stark integritet de senaste åren oxå. Sen förväntar jag mig ju inte att killen ska vara någon supermänniska, men...

    Den "typen" av killar jag faller för, är oftast redan upptagna. Eller har många att välja på sas. De är absolut inga macho-hunkar, snarare motsatsen. Snälla, mjuka (men inte mesiga), tämligen intellektuella killar. Men jag får oftast andra "typer" efter mig, och vi passar helt enkelt inte ihop.

    Jag kanske låter hemskt kategoriserande och "ytlig" nu. Jag vill absolut ge "alla" en chans, men efter några timmars bekantskap så känner man ändå om detta är nåt att bygga på eller inte. Och i 9 fall av 10 ser de killar som "attraherar" mig (främst mentalt) ut på ett visst sätt.

    Utseende bryr jag mig egentligen inte så mycket om.

    Någon som har/ har haft samma erfarenhet???
    Alla tips mottages tacksamt!!!

  • Svar på tråden Hur och var träffar man nån?
  • Myriana

    Tack för tipsen!

    Ni skriver jättebra saker, men egentligen VET jag ju redan allt det där... Jag är inte så ung (snart 30), och saknar inte erfarenheter, varken av förhållanden eller tillfälliga flirtar, men nu var det ett tag sedan.

    Dessutom märker jag att jag får högre och högre krav med åren. Inte så att killen måste vara "perfekt", men jag vet ju mer och mer vad jag vill ha (även om jag försöker hålla mig hyfsat bred och inte döma någon på förhand). Och visst, ni har rätt, då får jag försöka inrikta mig på den "typen"...

    Det är bara det att just de verkar gå åt som smör på partnermarknaden! Jag har träffat eller diskuterat med rätt många män på nätet eller IRL, som tror att när man säger så, är det snygga, välavlönade "hunkar" man är ute efter. Men det är inte alls det. De TROR att tjejer vill ha något som de inte vill ha... Eller så har jag bara en något mer "udda" smak, men tillräckligt många andra kvinns har den oxå?

    Egentligen trivs jag ganska bra med att vara singel. Många verkar tro att man ljuger när man säger så, och det stör mig! Men jag vill inte vara singel resten av livet. Och någon gång, om inte alltför många år, vill jag kanske ha barn.

    Men visst, jag har egentligen inte bråttom. Har kanske bara hamnat i en svacka egentligen... Tänk om HAN, som jag vill ha och som vill ha mig, aldrig dyker upp?

  • Myriana

    Tack igen för all uppmuntran!

    Tant Pernilla, du har helt rätt i att vissa egenskaper spelar stor roll, andra spelar mindre roll. Jag har inget behov av en "skräddarsydd" man. Men personlighet, värderingar och till viss del intressen, är avgörande. Utseende inte så viktigt, och mer "detaljerade" egenskaper som t ex musiksmak, inte viktigt alls.

    På något sätt känner man ju i magen att "det här skulle kunna funka", eller "det här kommer inte att funka", och då är det oftast helheten man går på, inte detaljer.

    Sedan vill jag egentligen gärna bli kompis med nån först, och lära känna den personen stegvis, sedan får man se. Kanske inte i månader eller år, men ett tag. Därför tyckte jag att nätet skulle vara jättebra. Men det verkar tyvärr finnas samma slags "otålighet" där, som på krogen. Så snart man har träffats i verkligheten, så ska man veta, ungefär.

    Jag är inte den som håller folk på halster, men jag funkar inte så.

Svar på tråden Hur och var träffar man nån?