• yrvädret

    Vad göra med bilder av ex?

    Det beror väl på vilket intresse man har av att spara bilderna. Ligger de bara i en låda eller album med alla andra bilder som man tagit så är det väl inget fel. Om man däremot gjort en speciell minneslåda som man ömmar om och längtansfullt och nostalgiskt brukar titta i, skulle jag nog bli lite orolig...

  • yrvädret

    Jo, det är väl en mänsklig åkomma att känna ett sting (mild form av svartsjuka) när man ser sin älskade med sitt ex. Jag tror att en människa gärna inbillar sig vara "den enda". Man letar ju hela livet efter "mr Right" och när man hittat honom vill man ju inte att någon annan någongång tänkt samma sak om honom.

    Ibörjan av mitt och min blivandes förhållande var jag mycket osäker (både på mig själv och honom) och det gjorde att jag hatade att ens bli påmind om att han hade ett ex. Jag hade jättesvårt att acceptera det, men ju längre vi var ihop desto mer säker blev jag och tillsammans med osäkerheten försvann också "hotet". Fast jag bad honom en gång att ta bort korten ur albumet så att jag skulle slippa se dem om någon kollade i albumet (under en känslig period alltså) men sedan glömde både han och jag bort det. Men så kom han efter något år och sa att "nu har jag tagit bort dem". Först visste jag inte vad han pratade om, men så kom jag på det och insåg att jag inte brytt mig ett dugg om de hade varit kvar (eller nåja, jag har dem hellre i en byrålåda än i ett album som står framme )

    Jag känner själv inget behov att ha bilder på gamla ex, faktum är att jag inte har nåt, för med exet kändes det aldrig så "på riktigt" så att det var värt att dokumentera via foton. I vilket fall som helst har jag dem alla i minnet och det räcker för mig.
    Att det är känsligt med ex och bilder tror jag mest beror på osäkerhet och rädslan för "han kanske älskade henne lika mycket som han älskar mig"-konkurrensen. Men efter ett tag så inser man det inte har någon betydelse - för det fanns ju ett skäl till att de gjorde slut. Och det skälet är vanligtvis att kärleken inte var tillräckligt stark - Inte alls som den vi har...

Svar på tråden Vad göra med bilder av ex?