• Vilda_

    Vestibulit

    Nu är det dags att vi alla hjälps åt!!!!!

    Har sett att det är många som skriver in om smärtor i underlivet, om vestibulit och torra slemhinnor. Man ska inte behöva ha ont vid sex. Så är det bara.

    Ska vi inte ta och samla all vår kunskap på samma tråd.... Alla tips och idéer, alla upplevelser och vad ni fått veta av läkare osv.

    Det kan ju alltid hjälpa någon! :)

    Åsa

  • Svar på tråden Vestibulit
  • Vilda_

    Har varit med i en annan studie med antioxidantkräm, hjälpte inte mig så min läkare (som är JÄTTEBRA) trode att jag fått placebokräm.

  • Vilda_

    Har p-stav nu men har funderat i flera år på att ta ut den. Kanske kan fungera. Verkar ju ha gjort det för er. Ngn annan som har erfarenhet av vestibulit och p-stav?

  • Vilda_

    Ngn annan som tagit ut p-stavar och blivit bättre? Funderar på annat p-medel. Ngn som tesstat pessar? Iaf horomfritt!!

  • Vilda_

    Oj hejhå....hehe!! Man får väl välja själv kanske. Det var meningen att vi skulle vara snälla mot varandra på den här tråden.....Hursomhelst.

    Jag har inte heller haft några problem med min p-stav...fungerar utmärkt. MEN om det blir bättre av att ta ut den så gör jag det. Har ätit p-piller sen 16års åldern så jag vet ju inte heller hur jag mår utan dem....

    rebecka 81: Intressant med p-dator. Hur funkar det?

  • Vilda_

    Jebijoni: Jag känner precis som du, att det är lite drastiskt att sluta. Mina problem började ju i samband med att jag började ha sex och samtidigt började ju jag med p-piller. Så jag vet inte riktigt vad det som var orsaken.

  • Vilda_

    Är det någon som fått bukt med vestibulit som kan dela med sig??? Skulle vara skönt att höra att det går att bli bra!

  • Vilda_

    Pratade nyss med min gynekolog (som är specialist på och forskar kring vulvavestibulit) om att sluta med p-piller. Hon menade att det har hjälpt vissa men att det sällan är det första steget man tar. Hon hade en annan synvinkel på problemet p-piller och vestibulit. Om man slutar med p-piller kan oron för att bli gravid (om man har en sån oro) göra att man spänner sig i samband med sex och att problemen därför inte blir bättre.

    Jag tyckte att det verkade vettigt. Har varit tillsammans med min beloved i snart 9 år och skulle därför inte kunna tänka mig att göra abort om jag blev gravid, det skulle ju vara vårt kärleksbarn så att säga. Eftersom jag studerar så har jag dock inte den ekonomiska möjligheten att skaffa barn just nu, så om jag slutade med p-piller så skulle det nog påverka hur avslappnad jag var när vi ska försöka ha samlag....vilket vi inte har överhuvudtaget just nu!!!!

    Har också nyss varit i kontakt med en sexolog. Vi pratade i över en timme om alltmöjligt kring vårt förhållande och vårt sexliv. Det var så himla skönt att prata med någon som förstod. Hon var varken dömande eller "lilla-gumman"-snäll utan helt saklig men förstående. Ska dit igen om en månad.

    Tyvär är min kille lite seg att testa de nya tipsen som jag fick av sexologen. Har ni ngt knep för att få era killar att bara mysa och ha förspel utan samlag??

    Oj, blev visst långt det här, men men. Viktigt problem :)

Svar på tråden Vestibulit