• Vilda_

    Vestibulit

    Nu är det dags att vi alla hjälps åt!!!!!

    Har sett att det är många som skriver in om smärtor i underlivet, om vestibulit och torra slemhinnor. Man ska inte behöva ha ont vid sex. Så är det bara.

    Ska vi inte ta och samla all vår kunskap på samma tråd.... Alla tips och idéer, alla upplevelser och vad ni fått veta av läkare osv.

    Det kan ju alltid hjälpa någon! :)

    Åsa

  • Svar på tråden Vestibulit
  • strikeapose

    Absolut! Tjejer blir ju tyvärr ofta bemötta av läkare med en "lilla-gumman-mentalitet" o "goda" råd om att använda Pevaryl o annan skit som bara förvärrar. Men tillsammans är vi garanterat starka. Jag är på. Ni andra?

  • Jebijoni

    Ja, mer kunskap är bra :) Jag vill gärna ha stöd av andra i samma situation och råd om vad man kan göra - råd som hjälper..

  • Nessie

    Jag är med...
    Haft vestibulit i 2,5 år. Första halvåret var det lätt vestibulit, som sedan blev till svår. Är med i botox-studien, blivit mycket bättre. Men på det fått kondylom och har nu sämre slemhinnor än någonsin. Hur det är med vestibuliten just nu har jag ingen aning om. Slemhinnorna i allmänhet är så sköra att jag inte kan "kolla" det.

  • glad tjej

    Nessie:

    Jag fick vestibulit av medlet Wartec som är mot kondylom. Det kanske är det medlet som har gjort det värre för dig.

  • Meddelande borttaget
  • Vilda_

    Har varit med i en annan studie med antioxidantkräm, hjälpte inte mig så min läkare (som är JÄTTEBRA) trode att jag fått placebokräm.

  • miss Nina

    Hej,
    TIPS! Ät INTE torkat naturgodis, typ mango, ananas osv. Enligt min uppfattning får jag svamp av det. Jag älskar verkligen just naturgodis, men faktum är att jag får både ont i magen och sedan svamp när jag har ätit för mycket. Jag har faktiskt läst att torkad frukt är en triggare till "candida", men jag är alltför okunnig i området. Men, jag slukade häromdagen massor av torkad frukt. Magbubbel och svamp kom två dagar efter. Så mitt tips - håll er borta från torkat godis!

    Ett annat tips är att sluta med p-piller.. Ledsen att säga det, men det har hjälpt mig... jag har inte haft svamp eller ont sedan jag slutade. (tills jag åt naturgodiset alltså..) Visserligen har det också lett till att vi inte har sex längre, och bara det gör ju att allt därnere är bättre. (dock ej förhållandet)

    kram Nina

  • _koko_

    Jag har inte kollat om det är vestibulit jag har, men alla symptom finns.

    Har slutat äta p-piller vilket förbättrat situationen avsevärt.

    Har till slut även fått min frustrerade sambo att förstå problemet och stödja mig isf att försöka hitta lösningar hela tiden, vilket gjort mig mindre stressad.

    Kommer att följa den här tråden med STORT intresse!

  • Vilda_

    Har p-stav nu men har funderat i flera år på att ta ut den. Kanske kan fungera. Verkar ju ha gjort det för er. Ngn annan som har erfarenhet av vestibulit och p-stav?

  • strikeapose

    Jag tror inte jag har vestibulit. Men jag har haft groteska problem m svamp genom åren. När jag var tonåring o novis på sex så "ställde jag ofta upp" trots att jag inte hade lust o på DEN tiden hade jag ofta onda värkande sår i underlivet (vestibulit ? ).

    I dag är förstås mkt förändrat o jag har lärt mig hålla svampen i schack genom att undvika mat som candidasvampen älskar + att jag ALDRIg tvättar mig m tvål i underlivet. ACOs dusch-o-bad-olja är min husgud o jag smörjer ofta in slemhinnorna med den o det hjälper verkligen, även om jag fortfarande är frustrerad över att slemhinnorna inte blir så fuktiga som jag skulle önska. Även om jag är stenk*t så blir jag aldrig "plaskblöt". Tyvärr.

Svar på tråden Vestibulit