• Vilda_

    Vestibulit

    Nu är det dags att vi alla hjälps åt!!!!!

    Har sett att det är många som skriver in om smärtor i underlivet, om vestibulit och torra slemhinnor. Man ska inte behöva ha ont vid sex. Så är det bara.

    Ska vi inte ta och samla all vår kunskap på samma tråd.... Alla tips och idéer, alla upplevelser och vad ni fått veta av läkare osv.

    Det kan ju alltid hjälpa någon! :)

    Åsa

  • Svar på tråden Vestibulit
  • Nessie

    Vilda_
    Jag hade p-stavar när jag fick vestibulit. från början fungerade det jättebra, men sen började jag blöda allt mer, allt längre och allt oftare. Sista omgången varade 8 veckor i sträck. Vi försökte på olika sätt normalisera mensen, men inget hjälpte. Så stavarna åkte ut. Första mensen efter det blödde jag som en gris. Men därefter har mensen blivit regelbunden och jag tycker jag blöder alldeles lagom mycket. Tyvärr mår mina slemhinnor dock väldigt dåligt första dagarna på mensen. Men även det har blivit bättre dem senaste gångerna. Ångrar inte en sekund att jag plockade ut stavarna.

  • Vilda_

    Ngn annan som tagit ut p-stavar och blivit bättre? Funderar på annat p-medel. Ngn som tesstat pessar? Iaf horomfritt!!

  • rebecca81

    Jag fick p-piller så fort jag började ha sex utan problem. Hade sedan ständing sveda efter sex, höll på att svimma av smärtan, i flera år. Jag provade flera sorter. Efter några år slutade jag, och TVÅ år efter började kroppen funka normalt igen. Har sällan problem längre, men de kom tillbaka på en gång när jag försökte med minipiller istället.

    Bojkotta hormoner! Det finns inget p-piller eller andra hormonella preventivmedel gör som hjälper oss kvinnor. Rekommenderar p-dator istället, med vilken man kan kolla när man fysiskt kan bli gravid.

    Lycka till, tjejer.

  • rebecca81

    Med "Jag fick p-piller utan problem" menade jag att ingen tyckte att det verkade dumt att jag åt dem.

  • pickolina

    Så där är ju heeelt fel att säga. Jag har inte en kompis som har några som helst problem med att äta hormoner, tvärtom.

  • rebecca81

    Piccolina: men gör det henne något gott? Förutom att förhindra graviditet? Det säger sig självt att det inte är bra för kroppen att stoppa den full av hormoner. Jag vill inte äta belgian blue-tjurar som är helt förväxta p g a att de matats med hormoner. Män som äter anabola steroider blir helt psycho. Varför skulle kvinnokroppen inte ta stryk av att tvångsmatas med hormoner, när alla andra varelser skadas av det?

  • rebecca81

    Skulle förresten vara intressant att veta om någon av er som drabbats av vestibulit INTE ätit hormonella p-medel?

    En annan sak är att många tjejer som ätit p-piller från unga år, kanske 13-14-15 faktiskt inte vet om de mår sämre av dem eller ej. De upptäcker inte förrän de slutar att humörsvängningar och depp försvinner, och att de får ökad sexlust/mindre problem med slemhinnor.

    Därmed inte sagt att alla själva upplever stora skillnader, men jag tror nog att de flesta som slutar märker en viss skillnad.

  • pickolina

    rebecca81

    Ge dig, du kan inte på allvar jämföra tillväxthormon med p-piller??? Då är du verkligen ute och cyklar.. Dessutom så finns det många som äter hormoner pga sjukdomar osv som blir hjälpta och inte alls skadas av det. Låter inte riktigt som du vet vad du pratar om om jag ska vara ärlig.

    För att dra några exempel gällande p-piller så kan jag säga att en av mina kompisar fick jämnare humör och blev fri från sin pms. Själv har jag inte några negativa biverkningar alls och tycker att det är UNDERBART att bara ha mens var 10e vecka och veta exakt när den kommer, en positiv effekt av just p-piller. Jag har finare hy när jag äter p-piller.. Tja, för många finns det många BRA saker med p-piller, förutom att det är ett skydd mot graviditet. Så du är ute och cyklar gällande det oxå faktiskt.

  • rebecca81

    Pickolina: pja, du är hjärtligt välkommen att äta vilka hormoner du vill precis som jag slipper! Men jag kan verkligen inte rekommendera andra att göra det, baserat på egna erfarenheter och mitt sunda förnuft ändå.

  • rebecca81

    Om det visar sig att någon person drabbats av vestibulit utan att ha ätit hormoner kanske jag kan överväga att tänka om... kanske.

Svar på tråden Vestibulit