• rebecca81

    Vestibulit

    Jag fick p-piller så fort jag började ha sex utan problem. Hade sedan ständing sveda efter sex, höll på att svimma av smärtan, i flera år. Jag provade flera sorter. Efter några år slutade jag, och TVÅ år efter började kroppen funka normalt igen. Har sällan problem längre, men de kom tillbaka på en gång när jag försökte med minipiller istället.

    Bojkotta hormoner! Det finns inget p-piller eller andra hormonella preventivmedel gör som hjälper oss kvinnor. Rekommenderar p-dator istället, med vilken man kan kolla när man fysiskt kan bli gravid.

    Lycka till, tjejer.

  • rebecca81

    Med "Jag fick p-piller utan problem" menade jag att ingen tyckte att det verkade dumt att jag åt dem.

  • rebecca81

    Piccolina: men gör det henne något gott? Förutom att förhindra graviditet? Det säger sig självt att det inte är bra för kroppen att stoppa den full av hormoner. Jag vill inte äta belgian blue-tjurar som är helt förväxta p g a att de matats med hormoner. Män som äter anabola steroider blir helt psycho. Varför skulle kvinnokroppen inte ta stryk av att tvångsmatas med hormoner, när alla andra varelser skadas av det?

  • rebecca81

    Skulle förresten vara intressant att veta om någon av er som drabbats av vestibulit INTE ätit hormonella p-medel?

    En annan sak är att många tjejer som ätit p-piller från unga år, kanske 13-14-15 faktiskt inte vet om de mår sämre av dem eller ej. De upptäcker inte förrän de slutar att humörsvängningar och depp försvinner, och att de får ökad sexlust/mindre problem med slemhinnor.

    Därmed inte sagt att alla själva upplever stora skillnader, men jag tror nog att de flesta som slutar märker en viss skillnad.

  • rebecca81

    Pickolina: pja, du är hjärtligt välkommen att äta vilka hormoner du vill precis som jag slipper! Men jag kan verkligen inte rekommendera andra att göra det, baserat på egna erfarenheter och mitt sunda förnuft ändå.

  • rebecca81

    Om det visar sig att någon person drabbats av vestibulit utan att ha ätit hormoner kanske jag kan överväga att tänka om... kanske.

  • rebecca81

    P-dator köper man på apoteket, en apparat och så någon slags stickor man kissar på. Det är inte så farligt dyrt, och apparaten mäter i kisset när ägglossning sker vilket innebär att den ganska exakt kan säga när man KAN bli gravid och när det är säkert att ha oskyddat sex.

    Jag använder det inte själv då jag alltid själv känner i kroppen när jag har ägglossning på g, och dessutom regelbunden mens. Har klarat mig utan p-medel (men alltid med avbrutet samlag för säkerhets skull) nu i ett antal år så det funkar bra för mig.

  • rebecca81

    Kan tillägga att enda skälet till att jag ens provade att börja med minipiller var att jag ville få mindre mensvärk, vilket jag inte ens fick.

  • rebecca81

    Vilda_:

    Jag blev av med det två år efter att jag slutat med hormoner såsom p-piller. Har redan skrivit om det tidigare, nu är det hursomhelst inga problem längre.

  • rebecca81

    Precis varför jag inte ens bevärdigade den kommentaren med ett svar (angående mensvärk).

    Cheezus, och "lite väl drastiskt" att sluta med p-piller för att testa om det blir bättre? Snälla nån. Vad är värst? Att köpa sig en p-dator eller använda kondom för att se vad som händer och kanske t o m blir frisk, eller att få skador som kanske aldrig kan gå över efter ett visst antal år?

    Stress kan säkert ha med saken att göra, men jag har sagt det förr och jag säger det igen: hormoner kan för många skapa sköra slemhinnor. Låter det som något relaterat till vestibulit eller ej?

  • rebecca81

    Malin22:

    Låter som en trovärdig och logisk teori! Det köper jag.

    Men jag tror ändå att p-piller har mer skuld i det hela än vad många kopplar då det kan ta flera år innan kroppen/slemhinnorna återhämtar sig (som det gjorde för mig).

    Ungfru:

    Intressant att höra om någon som opererat! Har funderar på effekterna av det, då jag tänkt att det kanske kan bli känsligt på ett annat sätt p g a ärrbildning? Hursomhelst, ska du operera en gång till så att det blir bra igen? Bekostar landstinget det isf, eftersom du har så stora problem?

  • rebecca81

    Pickolina:

    Du sa såhär:

    "2006-02-12 23:21 pickolina
    Det säger inte att du inte kunnat bli hjälpt av ett annat märke.. ;)"

    Och vet du, jag har provat ett antal olika p-piller vilket jag tidigare förklarat. Resultatet av dem (samtliga sorter) har alltså blivit vestibulit, och att du då lite skämtsamt föreslår att jag kanske skulle prova en annan sort för att få hjälp med min pms tycker jag är direkt korkat.

  • rebecca81

    Pickolina:

    Lyckligtvis är inte PMSen så illa, så det behövs nog inte (tror banne mig att det har blivit bättre med åren), men tack för tipset.

Svar på tråden Vestibulit