• Vilda_

    Vestibulit

    Nu är det dags att vi alla hjälps åt!!!!!

    Har sett att det är många som skriver in om smärtor i underlivet, om vestibulit och torra slemhinnor. Man ska inte behöva ha ont vid sex. Så är det bara.

    Ska vi inte ta och samla all vår kunskap på samma tråd.... Alla tips och idéer, alla upplevelser och vad ni fått veta av läkare osv.

    Det kan ju alltid hjälpa någon! :)

    Åsa

  • Svar på tråden Vestibulit
  • pickolina

    rebecca81

    Nej det har jag full förståelse för, att du inte kan rekommendera p-piller med tanke på dina egna erfarenheter men jag tycker det är fel att säga att alla hormoner är av ondo för alla människor, för så är inte fallet.

  • Vilda_

    Oj hejhå....hehe!! Man får väl välja själv kanske. Det var meningen att vi skulle vara snälla mot varandra på den här tråden.....Hursomhelst.

    Jag har inte heller haft några problem med min p-stav...fungerar utmärkt. MEN om det blir bättre av att ta ut den så gör jag det. Har ätit p-piller sen 16års åldern så jag vet ju inte heller hur jag mår utan dem....

    rebecka 81: Intressant med p-dator. Hur funkar det?

  • rebecca81

    P-dator köper man på apoteket, en apparat och så någon slags stickor man kissar på. Det är inte så farligt dyrt, och apparaten mäter i kisset när ägglossning sker vilket innebär att den ganska exakt kan säga när man KAN bli gravid och när det är säkert att ha oskyddat sex.

    Jag använder det inte själv då jag alltid själv känner i kroppen när jag har ägglossning på g, och dessutom regelbunden mens. Har klarat mig utan p-medel (men alltid med avbrutet samlag för säkerhets skull) nu i ett antal år så det funkar bra för mig.

  • rebecca81

    Kan tillägga att enda skälet till att jag ens provade att börja med minipiller var att jag ville få mindre mensvärk, vilket jag inte ens fick.

  • pickolina

    Det säger inte att du inte kunnat bli hjälpt av ett annat märke.. ;)

  • Jebijoni

    Jag har precis varit på ett läkarbesök på en vulvamottagning, och där berättade de att de ahde patienter både som åt p-piller/minipiller utan att må dåligt av det och de som aldrig haft p-piller som hade vestibulit ändå. Så det verakr ju då inte som att man måste använda hormonpreparat för att få vestibulit.

    Själv har jag blivit bättre efter att jag slutade med minipiller, men det verkar lite drastiskt att bara skylla på pillren..

  • Vilda_

    Jebijoni: Jag känner precis som du, att det är lite drastiskt att sluta. Mina problem började ju i samband med att jag började ha sex och samtidigt började ju jag med p-piller. Så jag vet inte riktigt vad det som var orsaken.

  • miss Nina

    Hej,

    Nu ger jag mig också in i den här tråden
    jag har själv haft problem med torra slemhinnor/vestibulit. För det första - jag vet inte vad som är vad , men i mitt fall är det nog "bara" torra slemhinnor. Jag slutade med p-piller och tycker att det blev bättre.

    Det där med p-pillers inverkan eller ej tycks ju de kloka tvista om, men en sak känner jag: Jag åt p-piller massa år då jag var singel och mellan relationer. Jag hade nån dum uppfakrtning om att

  • miss Nina

    shit, jag skickade iväg av misstag,
    Men - ät inte hormoner om ni inte behöver! jag tror inte att det är så farligt att börja och sluta äta p-piller, vilket man alltid sa under 90-talet. Nej, ät bara p-piller när ni verkligen är i ett förhållande. Det är bara mitt lilla råd. Jag var aldrig torr när jag var yngre - aldrig! Detta är ett nytt fenomen för mig, som jag tror beror på p-piller, upprepade svampinfektioner, användande av pevaryl osv med förtunnade slemhinnor som konsekvens.

    Så ni yngre kvinnor - använd inte p-piller i onödan och gå till läkare när ni får svamp o be om tabletter

    kram tant nina

  • pickolina

    miss Nina

    Nej det är väl inte farligt men heller inte bra för kroppen då man sätter kroppen i obalans.. Vilket kan ge massa olika effekter. Acne är bara ett ex...

    Om man börjar och slutar ofta och kroppen inte hinner stabilisera sig därimellan så riskerar man att slå ut balansen helt och då kan man få jobbiga effekter under väldigt lång tid, ev för alltid.

Svar på tråden Vestibulit