• miss Nina

    Vestibulit

    Hej,
    TIPS! Ät INTE torkat naturgodis, typ mango, ananas osv. Enligt min uppfattning får jag svamp av det. Jag älskar verkligen just naturgodis, men faktum är att jag får både ont i magen och sedan svamp när jag har ätit för mycket. Jag har faktiskt läst att torkad frukt är en triggare till "candida", men jag är alltför okunnig i området. Men, jag slukade häromdagen massor av torkad frukt. Magbubbel och svamp kom två dagar efter. Så mitt tips - håll er borta från torkat godis!

    Ett annat tips är att sluta med p-piller.. Ledsen att säga det, men det har hjälpt mig... jag har inte haft svamp eller ont sedan jag slutade. (tills jag åt naturgodiset alltså..) Visserligen har det också lett till att vi inte har sex längre, och bara det gör ju att allt därnere är bättre. (dock ej förhållandet)

    kram Nina

  • miss Nina

    Hej,

    Nu ger jag mig också in i den här tråden
    jag har själv haft problem med torra slemhinnor/vestibulit. För det första - jag vet inte vad som är vad , men i mitt fall är det nog "bara" torra slemhinnor. Jag slutade med p-piller och tycker att det blev bättre.

    Det där med p-pillers inverkan eller ej tycks ju de kloka tvista om, men en sak känner jag: Jag åt p-piller massa år då jag var singel och mellan relationer. Jag hade nån dum uppfakrtning om att

  • miss Nina

    shit, jag skickade iväg av misstag,
    Men - ät inte hormoner om ni inte behöver! jag tror inte att det är så farligt att börja och sluta äta p-piller, vilket man alltid sa under 90-talet. Nej, ät bara p-piller när ni verkligen är i ett förhållande. Det är bara mitt lilla råd. Jag var aldrig torr när jag var yngre - aldrig! Detta är ett nytt fenomen för mig, som jag tror beror på p-piller, upprepade svampinfektioner, användande av pevaryl osv med förtunnade slemhinnor som konsekvens.

    Så ni yngre kvinnor - använd inte p-piller i onödan och gå till läkare när ni får svamp o be om tabletter

    kram tant nina

  • miss Nina

    Hej,
    miss nina här igen.

    Pickolina skriver att det trots allt är farligt att börja och sluta med p-piller.
    Jag tror att man måste väga vilka besvär som är värst, så att säga. Det är säkert inte helt toppen att börja och sluta, men jag ångrar personligen, för min del, att jag inte slutade under de år då jag var singel. Jag tror själv att jag har "torkat ut" mina slemhinnor under långvarit bruk av p-piller, men det är bara min egen teori. De som inte har problem med torra slemhinnor, kanske upplever att det vore värre att få problem med hormonomställningarna.

    Det är nog tyvärr så, att det där med p-piller användande, börjande och slutande, verklgien har sina för och nackdelar. Men - om man har just torra slemhinnor, så är min erfarenhet att det är bra att äta så lite p-piller som möjligt.

    Men tydligen verkar det finnas lite med forskning, så man måste nog känna efter själv.

    kram nina

Svar på tråden Vestibulit