• Nessie

    Vestibulit

    Jag är med...
    Haft vestibulit i 2,5 år. Första halvåret var det lätt vestibulit, som sedan blev till svår. Är med i botox-studien, blivit mycket bättre. Men på det fått kondylom och har nu sämre slemhinnor än någonsin. Hur det är med vestibuliten just nu har jag ingen aning om. Slemhinnorna i allmänhet är så sköra att jag inte kan "kolla" det.

  • Meddelande borttaget
  • Nessie

    Vilda_
    Jag hade p-stavar när jag fick vestibulit. från början fungerade det jättebra, men sen började jag blöda allt mer, allt längre och allt oftare. Sista omgången varade 8 veckor i sträck. Vi försökte på olika sätt normalisera mensen, men inget hjälpte. Så stavarna åkte ut. Första mensen efter det blödde jag som en gris. Men därefter har mensen blivit regelbunden och jag tycker jag blöder alldeles lagom mycket. Tyvärr mår mina slemhinnor dock väldigt dåligt första dagarna på mensen. Men även det har blivit bättre dem senaste gångerna. Ångrar inte en sekund att jag plockade ut stavarna.

  • Nessie

    Jag provade Xylocain men det sved och brände som F-N för mig, och bedövade inget. Så jag fick istället Emla utskrivet. Det svider lite i början, men den bedövar iaf, och den sveda jag ibland kan känna är lättare att ignorera än vestibulit-känningarna. Det verkar vara individuellt vad som fungerar bäst, Xylocain eller Emla.

    När det svider/bränner för mycket använder jag Emla eller Idomin-salva, och är jag torr smörjer jag med olja (vegetabilisk eller örtolja), ACO's intimcreme eller fuktgel. Käkar även Membrasin och just nu zink-tabletter.

    Annat man kan prova är att smörja med Ovesterin (östrogenkräm som finns receptfritt på apoteket).

    Får man svamp bör man se till att få tablett (t.ex. diflucan) utskrivet, och inte behandla med receptfria krämer eller vagitorier.

Svar på tråden Vestibulit