• LindyLou

    Vestibulit

    Nu kastar jag mig in i tråden också - har varit hos gynekologen idag nämligen, inte världens roligaste besök...

    Har haft brännande smärta och trott att det "bara" berott på torra slemhinnor, ev med anledning av att jag bytt till Nuva Ring (som f ö är kanon!) men efter att ha varit utan 6 ett år, smörjt med jordnötolja, tvättat med bara vatten alt olja utan att det blivit det minsta bättre, snarare sämre var jag till gynekologen idag som sa att det knappast kunde se bättre ut! Inga sår, ingen irritation, inga sprickor, ingen bakterieobalans MEN en brännande smärta precis där man är som mest känslig. Hon medgav att det gått lite "inflation" i pratet om vestibulit (lite som det här med "utbrändhet") men i det här fallet kunde hon inte se att det skulle kunna vara nåt annat...

    Nu har vi bestämt att jag skall kasta ut ringen och varje kväll i c:a 2 månader ska jag smörja med Xylocain för att s a s "lura" nerverna som signalerar smärta. Eftersom jag haft kondylom kan viruset ha typ retat nerverna att bli överkänsliga och nu reagerar de på minsta lilla; tampongbyten, p-ringsbyten och gynundersökningar är uthärdliga men inte mer - och dåliga dagar kan det t o m vara svårt att använda toalettpapper... Och då ska jag ändå tilläga att jag inte haft något 6-liv det senaste året...

    Jag hoppas verkligen på det här med att smörja med Xylocain som en kur och om nån annan testat det vore det roligt att höra hur det funkat för er? Nån som fått bukt med vestibuliten och HUR?

  • LindyLou

    Tack Nessie!

    Mot svamp kör jag i fortsättningen bara naturell yoghurt dock; det var det som hjälpte bäst för min del (eh, det enda som hjälpte) och det känns inte lika "farligt" som andra svampmedel.

    Måste bara fråga: Xylocain/EMLA - använde du det som "kur" (vilket jag ska göra: varje kväll i 6-8 veckor) eller bara "vid behov"..? Tack på förhand för svar :)

  • LindyLou

    Malin22:
    Det är samma teori som min gynekolog tog upp med mig. Lycka till!

Svar på tråden Vestibulit