• sposa

    När sluta med Cerazette?

    Jag har aldrig hört talas om cerazette. Är det en typ av p-piller? För det finns ju ett par märken som är populära, med få biverkningar: yasmin och diane.

    Själv använder jag p-dator, helt naturligt och hormonfritt. Men det rekommenderas inte om man skulle anse att en oplanerad graviditet skulle vara en katastrof, eller om man är singel, då säkerheten ligger ett par procent under p-piller, och det under förutsättning att man följer anvisningar till punkt och pricka!

  • sposa

    sanasol

    Säg till om du har frågor ang. p-dator. :)
    har använt min i ett och ett halvt år.

  • sposa

    sanasol

    Ja, hittills är jag ju inte gravid... :)

    Men det gäller att man följer den slaviskt. Och ju mer regelbunden du är, desto fler "gröna dagar" får du, dvs säkra dagar.

    (Man kissar på stickor 8 dagar i månaden, och då räknar den ut säkra och osäkra dagar.)

    Jag brukar ha ca 6 osäkra dagar i månaden, men vissa månader, mär jag varit stressad, och mensen ett par dagar sen,så har jag fått fler, som värst typ 16 dagar... :(

    Man har ett 6 timmars intervall man göra urinproverna, och det måste alltid vara första morgonkisset. Ibland kan det vara jobbigt att behöva planera sina toabesök - speciellt när man är skitkissignödig, och det är en timme kvar tills man "får kissa", och dessutom skittrött..

    Men hursomhelst blev jag en helt annan människa när mina sista artificiella hormoner lämnade kroppen, så det är faktiskt värt allt krångel p-datorn innebär!

    Erbjudande om svar på frågor står kvar! :)

Svar på tråden När sluta med Cerazette?