• Likah

    Ert bästa budgettips..

    Jag gjorde bröllopstårtan till min kompis bröllop nyss och den gick på ca 700 kronor. (5 våningar, 75 gäster) + ett antal timmar såklart.

    Men vi hade "pysselkväll" tillsammans några dagar innan när vi gjorde marsipanrosor och annan dekoration

  • Likah

    Lite andra budgettips också:

    * Vigsel- och festprogram är trevligt och enkelt att göra själv.

    * Jag köpte enkla ballerinaskor att ha på bröllopet för ca 300 kronor. (Kommer inte synas under klänningen och jättebekväma att ha hela dagen!)

    * Man kan ju hoppa över desserten och ta tårta och kaffe direkt istället. Alternativt bjuda på nån snitt till brudskålen och gå direkt på varmrätten.

    * Musik kan man spara mycket pengar på. Datorn är ett bra alternativ.

  • Likah

    Tårtan gick till så här:

    Beställde bottnar i olika storlekar på ett konditori där jag också köpte marsipanen. Bottnarna är svåra att baka i vanlig ugn eftersom de nedersta är så stora. Marsipan går inte att få kritvit, den är lite beige, men sockerpasta är ett alternativ (fast inte lika gott).

    Tårtorna: Ett lager anslag (tårtbotten). Jag lade på en "hög" med hallon och lite smörkräm. Nästa anslag och sen ganska mycket vispgrädde smaksatt med vaniljsocker. Därefter sista anslaget som man bara smetar ut lite grädde på som "lim" och därefter marsipanen. Jag garnerade med blekrosa rosor, ljusgröna blad (i marsipan) och silverkulor. Tårtan blev jättefin och jag fick faktiskt många komplimanger för att den var väldigt god också!

    Har också gjort en bröllopstårta vid ett tidigare tillfälle i grädde då brudparet inte gillade marsipan. Den blev kanonfin också, men lite "råare", det är svårt att få grädde helt slätt och "sockersött"...

  • Likah

    Jag skulle inte rekommendera att använda maräng om man ska göra tårtan dagen innan, den smälter och det blir en enda "gegga"! Men alla andra tips är ju helt super!

Svar på tråden Ert bästa budgettips..