• MrsO

    så trött...

    Har ett (tror jag) ganska vanligt problem... Hushållssysslorna känns allt annat än jämnt fördelade. Min man jobbar betydligt mer än jag så en 50-50 uppdelning känns inte rättvis, men kanske 75-25 eller nåt. Just nu ligger den väl på 95-5... Jag vet inte vad jag ska ta mig till för att få honom att göra mer hemma. Jag har testat olika metoder:
    - skällt o varit arg
    - varit sur
    - bönat o bett
    - diskuterat saken o låtit honom själv välja vilka delar han ska ansvara för
    - har själv struntat i att städa/diska/ta ut soporna etc o låtit "bergen" växa

    Men inget hjälper!!! Det slutar alltid med att jag får göra allt själv. Hur gör ni hemma hos er?

  • Svar på tråden så trött...
  • MrsO

    Vi drar in ungefär lika mkt pengar i månaden... han tjänar bara ett par tusenlappar mer, så det är inte precis några jättesummar han kompenserar sin "frånvaro" med. Jag vill inte ha ngn kompensation för det arbete jag lägger ner utan jag vill slippa göra allt arbete själv. Om han går med på att jag t ex får en ledig kväll i veckan, så kommer jag iaf inte kunna slappna av eftersom jag vet att han inte gör ngt då, utan allt väntar på mig dagen efter... Jag vill ju bara att han, som alla normalt funtade människor, tar med sig soporna ut när påsen är full, dammsuger när han ser att golvet är täckt av hundhår eller stryker när han inte har någon skjorta/tröja att ta på sig, osv.

    Mkt av han beteende grundar sig i att hans mamma har skött precis allt hemma hos dem och han har inte behövt lyfta ett finger... Jag har verkligen försökt ändra på det och inte följa i hennes spår. Och vi delade på det mesta precis när vi flyttat ihop, men med åren (5) har det bara "gått utför". Känner att jag nog måste göra ngt drastiskt innan jag freakar ur på honom!

  • MrsO

    Det har väl inte gått så där jättebra... Jag gjorde ännu ett försök med "vi-diskuterar-oss-fram-till-en-bra-lösning-metoden" där han själv fick välja vad han skulle ansvara för. Han valde då disken, soporna och att dammsuga en gång i veckan. Fair, tyckte jag. Han har under den här tiden skött disken hyfsat, tagit ut soporna utan att jag ställt dem mitt framför dörren: 0 ggr, dammsugit: 0 ggr. Och då dammsög inte jag heller på drygt tre veckor, men härom dagen fick jag nog av allt hundhår som far runt i lgh. Han har fortf inte märkt att jag dammsugit! Helt otroligt!

    Har låtit det rulla på nu under sommaren, men efter semester - då j*klar! ;) Då är det hårdhandskarna som gäller...

  • MrsO

    Jag tror jag ska be Manne flytta in hos oss... ;)

  • MrsO

    men han var dyyyr... SÅ många skjortor stryker jag inte i veckan...

  • MrsO

    Så sant, så sant - bakom varje bortkommen man står en kvinna som skämt bort dem ;) Svärfar klarar lagom av att koka tevatten och steka korv - allt annat är han portad från...

    Men än är inte undrens tid förbi! :) Den här veckan har min man bäddat sängen, tagit ut komposten OCH diskat en gång - utan påminnelse!!! *gapar som en fågelholk*

Svar på tråden så trött...