• Maria

    Tips på motiv till tavla för gästerna att måla

    Jag var för några år sedan på ett mycket originellt bröllop där bruden och de flesta av hennes vänner var konstnärer eller konstintresserade. Där avslutade de festen med att gästerna fick måla BRUDEN - ja alltså hennes klänning. Eftersom de flesta av gästerna var hitresta från USA så skulle de stanna några dagar och de som inte hann måla färdigt på den tid de fick vid festen fick fortsätta dagen efter (alla de långväga bodde tillsammans). Bruden stod i mitten och de målade från alla håll, fast när de fortsatte nästa dag hade hon inte klänningen på sig. Hon behöll sedan den målade klänningen som ett specialminne från bröllopet och sa att hon skulle sätta den på en provdocka i sin atelje.

    Olika gäster valde olika saker att måla men det mest uppskattade var två flickor som målade bruden och brudgummens porträtt, som om de just skulle kyssas. De var verkligt skickliga och resultatet blev över förväntan. Men ytterst originellt var ju onekligen hela iden.

  • Maria

    Ja oljefärg är nog klart att föredra, i synnerhet som det hela ju får gå rimligt snabbt. Är det vattenfärg kommer färgerna att flyta i varandra för mycket om inte de som målar är jätteförsiktiga.

    Hon som lät gästerna måla klänningen hade också oljefärg, det fanns ett antal paletter som gästerna fick låna och sedan kunde de ta liksom en ruta var av klänningen att måla på. De två porträtten var som sagt det mest uppskattade men det var även en annan liknande ide: en gäst målade brudens skor med en liten minityrkarikatyr av brud resp. brudgum, en på var sida, tittandes mot varande !

Svar på tråden Tips på motiv till tavla för gästerna att måla