Inlägg från: MrsNyberg2B |Visa alla inlägg
  • MrsNyberg2B

    2008 Sommarbröllop, tråd 3!

    I natt drömde jag den första riktiga drömmen om bröllopet. En mardröm. Jag kommer inte i håg särskilt mycket nu (förmodligen lika bra det) men jag vaknade i natt och var helt kallsvettig. En massa vit klegg som alla var inkletade i var en stor del av det hela, och riktigt äckligt!

  • MrsNyberg2B

    Vi har fortfarande inte bestämt oss särskilt om plats eller lokal.. Däremot lutar orten åt att bli Eskilstuna, som den egentligen gjort hela tiden. Så har vi väl två alternativ (hittills) -
    - bryggan vid blivandes familjs stuga, med Mälaren som bakgrund/utsikt
    - en gammal, dock stor kyrka (som tilltalar arkeologen i mig)

    När det gäller lokal så har vi ett alternativ hittills, där vi var på bröllop i augusti. Jättebra och ligger nära stugan, dock problematiskt då den ligger en bit utanför, om det är många som åker (vilket det troligtvis blir, då framförallt jag har många släktingar som kommer långt ifrån - om de nu ens dyker upp).

    För övrigt har jag drömt inatt igen, men den drömmen var inte så kletig. Det handlade mest om att det var 2007 så att man kunde säga att man skulle gifta sig nästa år, i stället för att säga 2008 varpå folk i allmänhet tycker man är galen som planerar så tidigt och tycker man har all tid i världen på sig... (ekonomiskt sett, väldigt bra att ha god tid på sig att spara...)

  • MrsNyberg2B

    MsNordqvist - jag pratade med en jobbarkompis om vinterbröllop, och hon beskrev hur deras hade varit. Jag säger bara - det är livsfarligt att prata om det alls, man får bara massa nya idéer. Tro mig, den tanken har slagit mig kraftigt det senaste.. Så himla fint ju!!! (en annan fördel - om man gifter sig i januari eller februari, så är det ju inte så lång tid kvar till man kan säga att det bara är ett år kvar.. och alltså börja planera!)

  • MrsNyberg2B

    Nackdelen är ju förstås att man här i söder inte kan vara säker på att det är snö, och det är ju lite det man är ute efter...

  • MrsNyberg2B

    Men då har du ju ett bra utgångsläge iaf.. :) Jättebra ju.. Min pappa kommer ju iofs från Öviks trakten, så en del släkt bor ju där och skulle väl bara bli glada om de slapp åka så långt, och förmodligen ökar snöchanserna där.. Min blivande har inte varit där dock, och jag har inte varit där sen min farmor gick bort för några år sen.. Men vi kanske kan börja med det där igen, för att kolla möjligheterna...

  • MrsNyberg2B

    MsNordqvist (och ni andra med såklart) - Jag får försöka övertala M2B i den frågan tror jag, han är inte lika förtjust i vinter som jag... Någon som vet nåt bra ställe med snygga vinterbröllopsbilder??

    I övrigt har jag botaniserat på panduro där de har rea!!!! Rea är bra, oavsett plats. Nu har jag t.ex fina chokladformar i julmotiv till alla chokladpraliner man kan göra till jul... :P

  • MrsNyberg2B

    Mysan98 - 12/1-08
    Jag&Du - 10/5-08
    Coornet - 8/8-08
    MsNordqvist - Mitt i vintern eller midsommarafton
    MrsNyberg2B - 17/5-08

    Det blir nog försommarstuket ändå, eftersom vi inte bor i närheten av övik, så blir det ju lite omständigt att planera och greja, hur mkt släkt det än finns där (det är ju inte de som ska gifta sig lixom). Visserligen är det väl möjligt att ordna, men, njae.. Chansa på vinter här känns inte så stabilt..

  • MrsNyberg2B

    Säkert beror det lite på vart man ska vara och hur populärt det stället är, hur lång tid innan man kan boka. Vissa ställen 1,5 år, och andra räcker det med några månader bara... Fast det är klart att det kan kännas lite frustrerande om man redan vet och har bestämt sig, att inte kunna boka..

    Här bara velar vi fram och tillbaka, så det är nog tur för just oss att vi inte måste boka 1,5 år i förväg.. ;)

  • MrsNyberg2B

    Vad skönt att det gick att få till ringarna som ni ville ha dem iaf... Fast jag håller med dig, oproffesionellt är det. Man kanske inte rekommenderar stället i första hand när någon annan frågar..

  • MrsNyberg2B

    ...å så får ni hela lördagförmiddagen för er själva, vilket ju kan vara bra, om man på natten är trött så man inte orkar "fullborda äktenskapet" ;)

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 3!