• Heidegger

    Att orka göra slut...

    Jag tycker inte att du är någon hora, jag tror dessutom att jag möjligen förstår lite vad du menade.
    '
    Själv kommer jag från en bakgrund där pappa arbetade hårt och min mamma ägnade sig åt andra värden ex sina intressen vilket hon tyckte var viktigare och gav mer livskvalitet än att jobba heltid. Men med bara en heltidsinkomst i en familj blev ekonomin ganska begränsad.

    Det är delvis en anledning till att min partners ekonomiska handlag och ekonomiska framtidsutsikter har betydelse för mig.
    Jag tror att jag skulle ha svårt att leva med en person som i likhet med många av mina bekanta, lever på Akassa för att de inte orkar jobba. Av moraliska skäl javisst men också för att det antyder en viss levnadsstandard.

    Efter att ha pluggat i flera år och levt på CSN har i alla fall jag bestämt mig för att höja min levnadsstandard. Att ha en partner som inte delar den idén vore ju direkt kontraproduktivt.

    Det är alltid lättare för folk som har pengar och kommer från medelklassbakgrund eller vars familj har pengar eller som alltid har haft sparade pengar, fastigheter, sommarhus, bättre bilar, aktiersparande, fonder etc. att uttrycka sig nedlåtande om folk som gör ekonomiska överväganden i sammanhang där man borde låta sig styras av "sitt hjärta".

Svar på tråden Att orka göra slut...