• puhs kusin

    Catering/färdigt paket

    Vi har tänkt att ha catering (buffé) till en lokal dit vi får ta med egen dryck. Men ... jag funderar på hur mycket dyrare det egentligen skulle bli om man hade festen på en restaurang och köpte allt där. Vi kommer vara ca 45 gäster och lokalen vi funderar på att hyra ligger på ca 2500 kr. Hur har ni resonerat när ni valde lokal/matfrågan?

  • Svar på tråden Catering/färdigt paket
  • Daia Gräddnos

    Vi betalar 370/kuvert for catering, så inngår treretters, bröllopstårta, kaffe, alt porslin, dukar, servetter, kock som lägger upp maten etc. Serveringspersonal kommer uppepå det. Lokalhyran er hela 24000kr men den inkluderar övernatting för alla gästar, så i prinsip är lokalen "gratis". Summa på sei 60 gäster; 22200kr. Dryck inngår inte i denna pris (Tyskland!!!).

    Vi funderade på en lokal med kuvertavgift på 900kr/pers. (Då ingår samma som vid catering + serveringspersonal, och knapt drycka til maten) Summa på på 60 gäster; 54000kr.

    Det första alternativet gav os flera valmöjligheter, och derför valde vi detta. T.ex; ingen "stängningsdags" (typ tyst kl.01.00).

  • Pepparmyntan

    Fördelen med en lokal där man får ta med egen dryck är att man sparar mycket pengar just på dryck. Resturangpriser på vin är rätt mycket högre jämfört med att handla själv (speciellt om man kanske har möjligheten att åka till Danmark eller Tyskland och handla). Vi ville också bjuda på all dryck i baren efter middagen så därför valde vi en lokal där man kunde ta med egen dryck.

  • mrs Ella

    Oj, det blir mycket dyrare...
    Tänk bara på vad ett glas vin kostar på restuarang.

Svar på tråden Catering/färdigt paket