• erkiperki

    Koppar-hormonspiral VS Cerazette

    Hej! Jag tycker att du ska diskutera preventinmedel på um om du är i den åldern eller med en gynekolog... När du skriver i forum så är det lätt att det florerar en massa myter eller att man lyssnar för mkt på personliga erfarenheter. P-piller och minipiller är otroligt individuellt, det som funkar bra för vissa ger andra massor av biverkningar eftersom det är olika hormonsammansättningar i pillrena så passar de olika personer olika bra.

    Cerazette är det enda som funkar för mig, men det innebär inte att de skulle vara bra för dig.. Ofta får man prova sig fram innan man hittar rätt, jag fick prova fyra eller fem sorter innan jag hittade något som passade... När det gäller spiral så är det senaste att man inte behöver ha fött barn för att få det..

    Men återigen, kolla med ett proffs!

  • erkiperki

    Jag menar inte att man inte ska söka information eller vara förberedd inför läkarbesök. Det är jättebra att vara det!

    Däremot så tycker jag att man ska vara lite skeptisk till personliga erfarenheter eftersom just hormonpreparat är så himla individuella, då är det bättre att kolla på t.ex. fass. Om vi tar p-pillret synfase som exempel. Mina erfarenheter där är inte roliga. Jag fick i stort sett alla vanliga biverknigar och några ovanliga... För min kompis funkar de däremot hur bra som helst, hon får inga biverkningar alls. Det beror ju på att man har så olika hormonhalter i kroppen från början, och då ger inte personliga erfarenheter så mkt. Det finns alltid någon som ett piller funkar bra för och någon som det inte funkar för....

Svar på tråden Koppar-hormonspiral VS Cerazette